Haberler

Ankara'da içme suyu projesinde sona yaklaşıldı

Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ tarafından yürütülen içme suyu projesinde son 40 kilometreye girildi. 1.5 milyon kişiyi sağlıklı içme suyuna kavuşturacak proje kapsamında 70 kilometrelik ana isale hattı tamamlandı. Projenin detayları ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk tarafından açıklandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü "İvedik-Temelli-Polatlı Arası İçme Suyu İletim Hattı, Depo, Terfi İstasyonları ve Tesislerin Yapım İşi Projesi"nde sona yaklaşıldı. 1 buçuk milyon kişiyi sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna kavuşturacak 110 kilometrelik ana isale hattının 70 kilometresi tamamlandı.

29 Ekim 2020 Cumhuriyet Bayramı'nda başlatılan "İvedik-Temelli-Polatlı Arası İçme Suyu İletim Hattı, Depo, Terfi İstasyonları ve Tesislerin Yapım İşi Projesi"nde artık son 40 kilometreye girildi.

Proje kapsamında şu an Yenimahalle ilçesi Cengiz Aytmatov Caddesi ile Sincan Mustafa Kemal Mahallesi'nde bulunan Zir Vadisi ve Tatlar bölgesinde imalat çalışmaları gerçekleştiriliyor. Alandaki 8 kilometrelik imalatın 2 ay içinde bitirilmesi ile Zir Vadisi'nin yeniden trafiğe açılması planlanıyor.

MUSTAFA KEMAL MAHALLESİ VE ZİR VADİSİ'NDE EŞ ZAMANLI ÇALIŞMA

ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk,  beraberindeki teknik ekibi ile birlikte Zir Vadisi'nde devam eden imalat çalışmalarını denetledi. Burada projeye ilişkin bilgi veren Öztürk, "ASKİ olarak Başkent Ankara'nın yıllardır ihmal edildiği için adeta kangren halini alan altyapı, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı sorunlarına neşter vurmaya devam ediyoruz. Biliyorsunuz Polatlı halkı yıllardır su çilesi çekiyordu. Bu nedenle Polatlı projesi bizim için öncelikliydi" dedi.  Öztürk, "Ankara merkez İvedik İçme Suyu Arıtma Tesislerinden Sincan, Temelli ve Polatlı'yı kapsayacak şekilde yaklaşık 1 buçuk milyon kişinin faydalanacağı içme suyu hattımızda artık sona yaklaşıyoruz. Tek bir hedefimiz vardı; 2023 tamamlanmadan yıllardır özlenen, beklenen bu yapım işini tamamlayarak halkımıza sunmak. Bunu da başarmak üzereyiz" diye konuştu.

Öztürk, projenin detayları ile ilgili şu bilgileri aktardı:

"İhale kapsamında çalışmalara İvedik'ten başladık. Temelli'den geçerek Polatlı'ya kadar 3 depo, 1 terfi merkezi ve 110 kilometre muhtelif çaplarda çelik içme suyu iletim hattı yapıyoruz. Totalde bir buçuk milyon kişiye hizmet verecek projemiz Etimesgut ilçesinin bir kısmı, Sincan Saray TOKİ bölgesi, Yenikent, Temelli, Anayurt Mahallesi, Anadolu OSB, Dökümcüler OSB, Başkent OSB ve Polatlı İlçesinin tamamına hitap edecek. 29 Mayıs 2023 tarihi itibarıyla şu ana kadar 70 kilometre muhtelif çaplarda boru döşedik. Şu an ekiplerimiz Yenimahalle Cengiz Aytmatov Caddesi'nde çalışma yürütüyor. Sincan Mustafa Kemal Mahallesi'nde bulunan Zir Vadisi ve Tatlar bölgesinde ise imalat çalışmalarına 15 Mayıs 2023 itibarıyla başladık.  Burada 8 kilometrelik imalatı 2 ay içinde bitireceğiz ve böylece vadiyi araç trafiğine açacağız."

Öztürk, ayrıca kazı ve inşaat çalışmaları süresince işçi sağlığı ve çalışma güvenliğini ön planda tuttuklarını belirtti. Öztürk, İvedik, Temelli ve Polatlı'dan geçen ana isale hattının başlangıçta yaklaşık 107 kilometre olarak planlandığını ancak revize çalışmaları ile birlikte hattın uzunluğunun 110 kilometreye çıkarıldığını kaydetti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Ankara Su Ve Kanalizasyon İdaresi Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title