Haberler

Almanlardan Türk Müziğine Yoğun İlgi

Güncelleme:

Almanya'nın Ren Vestfalya eyaletine bağlı Gladbeck şehrinde düzenlenen etkinlikte, "Porte" adlı Türk müzik okulunun "Anadolu Ezgileri" adlı gösterisi büyük ilgi gördü.

- Anadolu Ezgileri'ne, Almanya'da büyük ilgi

DUSSELDORF - Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletine bağlı Gladbeck şehrinde düzenlenen müzik etkinliğinde, "Porte" adlı Türk müzik okulunun "Anadolu Ezgileri" adlı gösterisi büyük ilgi gördü. Türk müzik okulu Porte'nin öğrencilerinden oluşan müzik grubu, Anadolu'nun çeşitli illerinden seçme parçaları seslendirdi.

120 Türk kökenli öğrenciden oluşan müzik grubu Anadolu'nun bir çok şehrinden derlenen Türküler ile büyük alkış aldı.

Türk müzik okulu sahibi Mehmet Varol, Almanya'da Türk müziğini tanıtmak için kurduğu müzik okulunun meyvelerini vermeye başladığını ifade ederek, Almanlara da Türk müziğini sevdirdiğini ifade etti.

"Müzik evrenseldir"

Varol, "25 yıldır Porte müzik okulu olarak Türk Halk Müziği'ni çocuklarımıza en güzel bir şekilde öğretmeye çalışıyoruz. Türk müziğinin Almanya'da tanıtılması ve sevdirilmesi noktasında çalışmalarımız bugün meyvesini vermeye başladı. Müzik grubumuzdaki yaklaşık 120 öğrencimiz var. Bunlar başta saz olmak üzere bir çok müzik aletini kullanabilmekte. Çeşitli yaş gruplarından oluşan grubumuz, hem Türk müziğini tanıtıyor, hem de Almanlarla kaynaşmayı kolaylaştırıyor. Daha öncede sokak müziği ile Almanlara, Türk müziğini tanıttık. Almanlar, Türk müziğine büyük ilgi gösteriyor. Müzik sayesinde iletişimde daha kolay oluyor. Müzik evrensel bir dildir. Bizde bunu en iyi şekilde değerlendiriyoruz " dedi.

Müzik grubunun yaklaşık iki saat süren Türk müziği gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ren Vestfalya Mehmet Varol Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title