Haberler

"Anadolu Basını Karadeniz Buluşması"

Türkiye Gazeteciler Platformu Genel Başkanı Kolaylı: "Türkiye’de 7 bölgede bölgesel federasyon kurma çalışmalarını tamamladık ve konfederasyon için temelleri atıyoruz"

Türkiye Gazeteciler Platformu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, " Türkiye'de 7 bölgede bölgesel federasyon kurma çalışmalarını tamamladık ve konfederasyon için temelleri atıyoruz" dedi.

Kolaylı, Bartın Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen "Anadolu Basını Karadeniz Buluşması" etkinliğinde yaptığı konuşmada, Anadolu'daki basın örgütleri olarak ilk kez ciddi bir katılımla bir araya geldiklerini söyledi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu kurma çalışmaları kapsamında ülke genelinde 65 meslek örgütünün kendileriyle hareket ettiğini ifade eden Kolaylı, şöyle konuştu:

" Türkiye'de 7 bölgede bölgesel federasyon kurma çalışmalarını tamamladık ve konfederasyon için temelleri atıyoruz. Bugün bu konfederasyonun akıbetini paylaşacağız. Konfederasyonumuzu nasıl bir yapılanma içerisinde kuracağımızın temellerini Bartın'da atacağız. Bu açıdan, Bartın toplantımız çok önemli. Bu büyük buluşmada Bartın Gazetesi'nin 90. yıl anısına tören yapılması da son derece anlamlı olmuştur."

Bartın Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Firdevs Güneş de, eğitimin bir güç olduğunu ve iletişimin de bu güce ulaşmada büyük önem taşıdığını ifade etti.

Basının eğitime, topluma katkısının önemli olduğunu vurgulayan Güneş, şöyle devam etti:

"Okuma, beynimizi geliştiren bir araçtır ve gazeteler yıllardır bu okumayla bizim beynimizi geliştiren önemli bir araçtır. Fakat son yıllarda önemli bir değişimle, gençler çok fazla gazete okumuyorlar. Gençlerin ilgisi, basılı yayınlardan ziyade elektronik araçlara kaydı. Gençler, bu alanda daha fazla ilerliyorlar. Dünyada bir takım araştırmalar yapılıyor. Yazılı basının son bulacağına ilişkin tarihler veriyorlar. Türkiye'de de 2036'da yazılı basının tamamen biteceğine yönelik tahminler var. Biz bu durumda elektronik gazeteciliğe kayacağız. Ama gazetecilik bitmeyecek."

Belediye Başkanı Cemal Akın da bütün belediyelerin, yerel basını desteklemesi gerektiğini kaydetti.

Akın'ın, Kolaylı'ya tel kırma şal takdim ettiği etkinlikte, katılımcılara da Bartın Gazetesi'nin 6 Eylül 1924 tarihli ilk sayısının fotoğrafının yer aldığı tablo hediye edildi.

Törene Vali Yardımcısı Şefik Aydın, Garnizon Komutanı Deniz Piyade Kıdemli Albay Mehmet Sandıklı, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Alaattin Karsavuran, Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, siyasi parti temsilcileri ile gazeteciler katıldı. - Bartın

Kaynak: AA / Güncel

Firdevs Güneş Karadeniz Türkiye Politika Güncel Haberler

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

2017 yılında, 'Tutuksuz yargılanmalı' demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

2017 yılında, "Tutuksuz yargılanmalı" demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title