Haberler

Anadolu Adalet Sarayı İnşaatına Açılan Dava

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Adalet Sarayı inşaatında eksiklikler bulunduğu iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, 7 kişinin "edimin ifasına fesat karıştırma" suçunu işledikleri gerekçesiyle, 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, suç unsurlarının tespiti amacıyla Adalet Sarayında keşif yapılmasına karar verildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Adalet Sarayı'nın inşaatında eksiklikler bulunduğu iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, 7 kişinin "edimin ifasına fesat karıştırma" suçunu işledikleri gerekçesiyle 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, suç unsurlarının tespiti amacıyla Adalet Sarayı'nda keşif yapılmasına karar verildi.

Anadolu Adalet Sarayı 18. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Emrah Tolu, Eray Angı, Muharrem İlkar, Haluk Kemal Can ve Reşat Hamutcu katıldı. Tutuksuz sanık Mehmet Emin Birpınar ve Burhanettin Erdoğan ise duruşmaya gelmedi.

Tutuksuz sanık yüklenici firma Şira Elektrik İnşaat Taahhüt Sanayii ve Ticaret Limited Şirketi'nin yetkilisi Muharrem İlkar, yazılı savunmasını 3 klasör olarak sunduğunu söyledi.

İlkar'ın avukatı Şerafettin Yavuz da keşif taleplerinin olduğunu belirterek, "Ancak oluşturulacak bilirkişi heyetinin daha önce dosya içerisinde düzenlenen bilirkişilerden oluşmamasını talep ediyorum" diye konuştu.

Mahkeme hakimi Remzi Özdemir, suç unsurlarının tespiti amacıyla inşaat mühendisi, mimar ve elektrik mühendisinden oluşan bilirkişi heyetiyle yarın Adliye Sarayı'nda keşif yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Yapı Denetim Heyeti'nde görevli yetkililer Mehmet Emin Birpınar, Eray Angı, Emrah Tolu, Reşat Hamutçu ve Haluk Kemal Can'ın, adliye inşaatındaki 810 kalem noksan ve kusurlu işlerin giderildiğine dair düzenledikleri tutanağı Yapı İşleri Genel Müdürlüğüne göndererek, yüklenici firmaya, çok sayıda kusur ve eksiğine rağmen hakedişlerinin ödenmesini sağladıkları anlatıldı.

Yüklenici firma Şira Elektrik İnşaat Taahhüt Sanayii ve Ticaret Limited Şirketi'nin yetkilisi Muharrem İlkar'ın, yüklendiği işi sözleşmeye aykırı şekilde noksan ve kusurlu teslim edip haksız hakediş bedelleri aldığı savunulan iddianamede, mimar Burhanettin Haldun Erdoğan'ın tespit edilen mimari eksiklikleri kontrol etmeyip, görevi ve yükümlülükleri yönünden gerekli dikkat ve özeni göstermediği belirtildi.

İddianamede, 7 şüphelinin "edimin ifasına fesat karıştırmak" suçunu işledikleri gerekçesiyle 3 yıldan 7 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Adalet Sarayı Haluk Kemal İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title