Haberler

Altay'la Ümit Turmuş 10 Yıl Sonra Yine Birlikte

SPOR Toto 3'üncü Ligi 1'inci Grup'ta son 3 maçta 8 puan kaybederek liderlik koltuğunu kaybeden Altay'da yönetimin bu sezon 6 haftada üçüncü teknik direktör olarak prensip anlaşmasına vardığı Ümit Turmuş, bugün resmi sözleşme imzalayarak 10 yıl sonra siyah beyazlı kulübe döndü.

SPOR Toto 3'üncü Ligi 1'inci Grup'ta son 3 maçta 8 puan kaybederek liderlik koltuğunu kaybeden Altay'da yönetimin bu sezon 6 haftada üçüncü teknik direktör olarak prensip anlaşmasına vardığı Ümit Turmuş, bugün resmi sözleşme imzalayarak 10 yıl sonra siyah beyazlı kulübe döndü.

Siyah-beyazlı ekibi 2002-03 sezonunda Süper Lig'de, 2006-07'de ise 1'inci Lig'de bir dönem çalıştıran Ümit Turmuş, Gaziemir Kutlu Aktaş Tesisleri'nde yönetimin katıldığı törenle imzayı attı. Teknik direktör arayışlarında Mehmet Altıparmak'ı ikna edemeyince Turmuş'ta karar kılan Altay'ın Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, "Camiayı iyi tanıyan, bütünleştirici bir isimle anlaştık" dedi.

Ümit Turmuş'un resmi olarak sezon sonuna kadar imza attığını söyleyen Başkan Ekmekçioğlu, "Ancak kendisiyle yaptığımız planlar uzun vadeli. Bizim imzamız kağıt üzerinde değil gönüllerde" ifadesini kullandı. "Yuva" olarak nitelendirdiği Altay'da yeniden görev aldığı için çok mutlu olduğunu dile getiren Ümit Turmuş ise şunları söyledi:

"Daha önce de Rıdvan Burteçin döneminde gayrı resmi olarak çalışmıştım. Bu onunla birlikte Altay'da 4'üncü dönemim olacak. İzmir futbolu son yıllarda başarıya hasret kaldı. Altay'ın da görebileceği en kötü günleri yaşadığını düşünüyorum. Dibe vurup ayağa kalktı. Başkanla yaptığımız görüşmede kulübün artık kurumsal kimliğe oturduğunu görmekten ayrıca mutlu oldum."

Altay kulübüne yakışan bir vizyon sergilendiğini söyleyen Ümit Turmuş, şöyle devam etti:

"Sportif başarıyla yapılanma birlikte gittiği zaman kalıcı başarı gelir. Altay, bugünlere nasıl 1 günde gelmediyse bu günlerdenden 1 günde çıkmayacak. Bu bir mücadele ve bu mücadeleyi hep beraber vereceğiz. Çok çalışacağım ve uyku hariç tüm zamanımı burada harcayacağım. Hatta rüyamda bile Altay'ı göreceğim. Bunun heyecanıyla geldim. Anlaşılır olmak, yaptığım işin sonucunu almak, emeklerimin karşılığını görmek istiyorum. Sezon içindeki acıyı bal eyleyip uzun vadeli perspektifte bu sene şampiyon olarak önümüzdeki yıllarda hep beraber daha büyük hedeflere koşmak istiyorum."

İBRAHİM'LE YOLLARI KESİŞTİ

Altay'ın yeni teknik dirertörü Ümit Turmuş ile bu sezonun en flaş transferi olan İbrahim Akın'la yolları 2002-03 sezonundan sonra yeniden kesişti. Siyah beyazlılarda o sezon henüz 17 yaşında olan İbrahim'i ilk olarak kendisinin düzenli oynatmaya başladığını hatırlatan Turmuş, "O sezon Süper Lig'de ilk yarıda 4-2 kazandığımız Göztepe derbisinde İbrahim'e 11'de forma verdim ve bir daha çıkarmadı" dedi. İbrahim Akın, 2004'te ayrılıp Beşiktaş'ın yolunu tuttuğu Altay'a sezon başında dönmüştü.

BİR KOVULMA PHATIRASI

Ümit Turmuş, 2006-07 sezonunda Altay'da bir sabah İzmirgücü Spor Vakfı'nın toplantısında ayın teknik direktörü seçildikten sonra aynı gün öğleden sonra kovulduğunu söyledi. O sezon takımın 1'inci Lig'de play off finali oynadığını hatırlatan tecrübeli teknik adam, kadrodaki isimlerden Murat Uluç'la da Aydınspor'da çalıştıklarını belirterek, "Mevcut kadro kafamdaki oyun sistemine uyum sağlayacak kapasitede. Başarılı olacağız" ifadelerini kullandı.

Kariyerinde daha önce Bucaspor, Göztepe, Karşıyaka, Turgutluspor, Aydınspor, Ankaragücü, Soma Linyitspor, Sakaryaspor, Elazığspor, Yozgatspor, Antalyaspor ve Denizlispor'da görev yapan 56 yaşındaki Turmuş, son olarak 2014-15 sezonunda Tavşanlı Linyitspor'u çalıştırdı.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Altıparmak Ümit Turmuş Kutlu Aktaş Gaziemir Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title