Haberler

Almanya'da Polise Saldırı

Görüntü Dökümü : Saldırganların saklandığı tahmin edilen binada polisin çalışmaları Almanya'da polise saldırı Yanlış park edilmiş otomobil nedeniyle ceza yazan polise yapılan saldırının ardından özel harekat timi saldırganların saklandığı tahmin edilen binaya operasyon düzenledi BERLİN (AA) – Almanya'nın başkenti Berlin'de yanlış park edilmiş otomobil nedeniyle ceza yazan polise yapılan saldırıdan sonra özel harekat timi saldırganların saklandığı tahmin edilen binayı bastı.

Görüntü Dökümü :

Saldırganların saklandığı tahmin edilen binada polisin çalışmaları

Almanya'da polise saldırı

Yanlış park edilmiş otomobil nedeniyle ceza yazan polise yapılan saldırının ardından özel harekat timi saldırganların saklandığı tahmin edilen binaya operasyon düzenledi

BERLİN (AA) – Almanya'nın başkenti Berlin'de yanlış park edilmiş otomobil nedeniyle ceza yazan polise yapılan saldırıdan sonra özel harekat timi saldırganların saklandığı tahmin edilen binayı bastı.

Berlin polisinin basın sözcüsü Stefan Redlich, yaptığı açıklamada Friedrichshain semtindeki Rigaer Caddesi'nde yanlış park eden bir araca ceza yazan 52 yaşındaki bir polise 4 kişinin saldırdığını belirterek, polisin darp sonucu yaralandığını bildirdi.

Redlich saldırganların daha sonra söz konusu caddedeki bir apartmana kaçtıklarını ve binada barikat kurduklarını kaydetti.

Bunun üzerine çağrılan özel timin sol grupların ikamet ettiği binaya girdiğini ve arama yaptığını belirten Redlich, saldırganların kaçtığına ancak binada bazı cisimlerin bulunduğuna işaret etti.

Redlich, aramada ortaya çıkarılan kaldırım taşları, demir sopalar, araç lastiklerinin patlatılması için kullanılan çivileri basın mensuplarına gösterdi.

Saldırganların kaçtığını tahmin ettiklerini dile getiren Redlich, dairelerde arama emri bulunmadığı için güvenlik güçlerinin apartmanın merdiven aralıklarında ve çatısında arama yaptığını söyledi.

Redlich, özel harekat timinin de yer aldığı toplam 500 polisin katıldığı bu operasyonun önlem amaçlı yapıldığını vurgulayarak, "Bu bina şiddet kullananlar tarafından geri çekilme yeri olarak kullanılıyor. Polise saldırı yapılamayacağını göstermek istiyoruz" ifadesini kullandı.

Berlin İçişleri Bakanı Frank Henkel de yazılı açıklamasında, polis memuruna yapılan saldırıyı kınadığını belirterek, "Kentimizde kanunsuz alanlar ortaya çıkmasına izin vermeyiz" dedi.

Henkel, bölgedeki aşırı solcu gruplara hissedilebilir şekilde baskının artırılacağını vurgulayarak, saldırıyla şiddetin tırmandırılmak istediğini ancak hukuk devletinin bunu yanıtsız bırakmayacağını kaydetti.

Sol Parti Berlin Eyalet Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Hakan Taş ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün olay yerinde olduğunu, saldırıya uğradığı ifade edilen polis memurunun söz konusu tehlikeli bölgeye yalnız başında gönderilmesinin doğru olmadığını söyledi.

Savcılıktan arama emri alınmadığından polisin binaya girmesinin de yasalara uygun olmadığını iddia eden Taş, operasyonda yaklaşık 500 polis, 15 kişilik özel tim ve helikopterin kullanılmasının ölçüsüz olduğunu ve gereksiz masraflar yapıldığını öne sürdü.

Kaynak: AA / Güncel

Hakan Taş Almanya Henkel Berlin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title