Haberler

Almanya'da Hilalspor'a 120 Bin Euro'luk Tesis

Schweinfurt Hilalspor, 120 bin Euro ödeyerek yaklaşık 4 bin metrekare büyüklüğündeki bir spor tesisini satın aldı.

Schweinfurt Hilal spor, 120 bin Euro ödeyerek yaklaşık 4 bin metrekare büyüklüğündeki bir spor tesisini satın aldı. Yöneticiler "Bundan böyle spor faaliyetlerini kendi saha ve tesisimizde gerçekleştirip daha kaliteli bir hizmet vereceğiz" dediler. Haziranda Türkgücü ile Hilalspor birleşerek "Türkiyemspor" adını alacak.

Almanya'nın Bavyera Eyaleti'nde bulunan Schweinfurt kentinin köklü futbol takımı SV Hilalspor yeni spor tesisi satın aldı. 1996 yılında kurulan ve bölgedeki gençleri spora kazandıran takım şimdiye kadar kiracı olduğu yaklaşık 4 bin metrekare büyüklüğündeki tesisi 120 bin Euro karşılığında satın aldığını açıkladı. VFR 07 Schweinfurt takımının iflas etmesiyle böyle bir imkanın doğdunu söyleyen Hilalspor Başkanı Bilal Baş "Amacımız gençlere daha iyi bir gelecek hazırlamaktı. Bu önemli adımı atarak bunu gerçekleştirdik. Bundan böyle daha kaliteli bir hizmet vereceğiz" dedi.

İki takım birleşecek

Noter işlemlerinin tamamlandığını hatırlatan takım başkanı Baş ayrıca şu bilgiyi de verdi: "Daha güçlü bir takım oluşturmak için uzun zamandır görüşmeler yapıyorduk. Bölgemizin diğer köklü takımı Türkgücü ile birleşme kararı aldık. Haziran ayından itibaren yolumuza "Türkiyemspor" adı altında devam edeceğiz. Güçlerimizi birleştirerek daha başarılı çalışmalara imza atmak istiyoruz. Yeni tesisimiz ile bölgedeki bütün vatandaşlara hizmet vermeyi amaçlıyoruz."

Bağış toplandı

Kulüp yöneticisi İbrahim Durukan, takım olarak artık kira ödemekten kurtulduklarını söylerken "Satın alma çalışmaları 10 aydır devam ediyordu. Bağışlar toplandı. İşadamları ve bölgedeki vatandaşların da katkısı büyük. Hepsine teşükkür ediyoruz. hilalspor olarak şuan yedi takımımız var. Burada 100 yakın gencin spor yapmasını, kendisini geliştirmesini ve boş zamanlarını iyi şeylerle geçirmesini sağlıyoruz" diye konuştu. Hilalspor'un satın aldığı tesiste sauna, bovling, toplantı salonu, 3 tenis kortu, 2 büyük, üç tane de küçük saha bulunuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Schweinfurt Bavyera Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title