Haberler

Almanya'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Hakaret İçeren Karikatür

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Pohl, Dışişleri Bakanlığına çağırıldı.

Almanya'da "Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung" adlı gazetede Kasım 2011'de yayımlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya'da yaşayan Türk toplumuna hakaret içeren karikatürün bir eyalette okutulan yardımcı ders kitaplarında yer verilmesi üzerine Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Büyükelçi Pohl'e söz konusu karikatürün Almanya'da yaşayan Türklerin uyum sorunları öne sürülerek bu kez Baden Württemberg Eyaleti'ndeki yerel yardımcı ders kitaplarında yer verilmesine Türkiye'nin tepkisini iletti. Koru, konuyu bugün başka bir vesileyle kendisini ziyaret eden Alman milletvekili heyetine de aktardı.

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Murat Esenli de yine bugün Ankara'da bulunan Almanya Dışişleri Bakanlığı Siyasi Direktörü Hans-Dieter Lucas nezdinde konuyu dile getirdi.

Görüşmelerde Türkiye'nin bu ve benzeri uygulamaların bir an evvel düzeltilmesini talep ettiği ve bu tür durumların tekrarlanmaması için Alman makamlarının gerekli hassasiyeti göstermesini beklediği vurgulandı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Eberhard Pohl Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle! 4 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title