Haberler

Alanya Kaymakamı: 2 Turistin Öldüğü Kazanın Nedeni Henüz Net Değil

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 2 turistin ölümü, 25'inin yaralanmasıyla sonuçlanan kazanın nedeninin henüz net olmadrğını ve herkesin bu kazadan gereken dersi alması gerektiğini vurgulayan Kaymakam Erhan Özdemir, "Ekonomik arsızlık dediğimiz,"...

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 2 turistin ölümü, 25'inin yaralanmasıyla sonuçlanan kazanın nedeninin henüz net olmadrğını ve herkesin bu kazadan gereken dersi alması gerektiğini vurgulayan Kaymakam Erhan Özdemir, "Ekonomik arsızlık dediğimiz, kapasitesinden fazla yük ve yolcu alarak insanların hayatını tehlikeye atmamalı" dedi.

Alanya'da yayla turuna çıkan İsveç, Norveç ve Danimarkalı 27 turisti taşıyan Bilal Aygün yönetimindeki 03 LT 274 plakalı tur midibüsü, 28 Haziran Cuma günü saat 16.45'te Yayla Yolu Kavşağı'nda yoldan çıkarak devrildi. Kazada, araçtaki 1'i çocuk 27 turist çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılardan Danimarkalı 48 yaşındaki Annette Sorensen ve İsveçli 15 yaşındaki Oliver Andre Karlsson tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Kazadan sonra gözaltına alınan şoför Bilal Aygün ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Oliver Andre Karlsson'un cenazesi ülkesine gönderilmek üzere Alanya Belediye Mezarlığı Morgu'ndan alındı. Antalya Havalimanı'na getirilen cenaze, saat 11.45'te havalanan ambulans uçağa bindirildi. Kazada yaralanarak farklı hastanelerde tedavi edilen Oliver Andre Karlsson'un annesi Madelenie Ann Sofie Karlsson ve babası Thomas Karlsson ile yaralılardan İsveçli 61 yaşındaki Sture Hellman da aynı ambulans uçakla ülkelerine gönderildi.

BİLİRKİŞİ RAPORU HAZIRLANDI

2 turistin öldüğü, 25 turistin yaralandığı kazanın ardından polis ve bilirkişi tarafından yapılan incelemede, minibüsün hız limitini gösteren takograf cihazında kaza anında aracın hızının 30-40 kilometre olduğu tespit edildi. Bilirkişi raporunda ise minibüs şoförünün kavşağa yaklaşırken hızını yeterince düşürmediği ve fren sisteminde herhangi bir arıza olmadığı belirtildi.

HERKES GEREKEN DERSİ ALMALI

Olayla ilgili Alanya Gazeteciler Cemiyeti'nde açıklama yapan Kaymakamı Erhan Özdemir, cip safari ve tekne turu yapanların bu kazadan gereken dersi çıkarmaları gerektiğini söyledi. Acentelerin teknik kontrollerini mutlaka yaptırmaları gerektiğini belirten Özdemir, "Ekonomik arsızlık dediğimiz, kapasitesinden fazla yük ve yolcu alarak insanların hayatını tehlikeye atmamalılar" dedi.

KAZANIN NEDENİ NET DEĞİL

Kazanın nedeniyle ilgili henüz net bir bilgi olmadığını kaydeden Kaymakam Özdemir, "Teknik raporu bekliyoruz. Otobüsün freninde aşırı ısınma ve şişmeden dolayı hava boşalması söz konusu. Raporlar geldikten sonra daha net bilgiye sahip olacağız. Ancak bu noktada şu az suçlu, o fazla suçlu diye bir arayışa girmemiz pek doğru olmaz" diye konuştu.

Yaralılardan halen 5 kişinin çeşitli hastanelerde tedavi gördüğünü belirten Kaymakam Özdemir, "Hayati tehlikeleri yok. Kısa süre sonra taburcu olacaklar. Diğerleri taburcu edildi" dedi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erhan Özdemir Antalya Alanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title