Haberler

Akmansoy'un Adı Denizli'de Ölümsüzleşecek

Güncelleme:

Denizli Belediye Meclisi, geçen ay vefat eden Denizlili Tekin Akmansoy'un adının kentte bir cadde veya sokağa verilmesini kararlaştırdı.

Denizli Belediye Meclisi, geçen ay vefat eden ünlü tiyatro sanatçısı Denizlili Tekin Akmansoy'un adının kentte bir cadde veya sokağa verilmesini kararlaştırdı. Genel İşler Komisyonu, Akmansoy'un isminin verileceği cadde veya sokağı belirleyerek konuyu yeniden meclise getirecek.

Denizli Belediye Meclisi'nin mart ayı ilk oturumunda başkanlık makamı tarafından geçen 12 Şubat'ta yaşamını yitiren Denizli Sarayköylü ünlü tiyatro sanatçısı Tekin Akmansoy'un isminin bir cadde veya sokağa verilmesi için önerge verildi. Kaynanalar dizisindeki Nuri Kantar tiplemesiyle tanınan Tekin Akmansoy'un adının memleketi Denizli'nin kent merkezinde bir cadde veya sokağa verilmesi yönündeki teklif oybirliğiyle kabul edildi. Önerge bir kaç yıl önce Denizli Belediyesi'nin sanat danışmanlığını da yapan sanatçının adının verileceği sokak veya caddenin belirlenmesi için çalışma yapmak üzere Çeşitli İşler Komisyonu'na gönderildi.

Meclis Başkan Vekili Şamil Çınar, Tekin Akmansoy'un hayatının son döneminde Denizli'de tiyatronun gelişimi için çalıştığını ve danışmanlık görevini üstlendiğini belirterek, sanatçının adının ölümsüzleştirilmesi için cadde veya sokağa adının verilmesini istediklerini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Teoman Sancar ise, sevilen sanatçının adının cadde veya sokak yerine bir tiyatro yada sanatsal mekana verilmesinin daha doğru olacağını söyledi. Komisyon Tekin Akmansoy'un adının verileceği yeri belirleyecek ve konu yeniden mecliste görüşülecek.

ONB(İÖ/AAA) - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tekin Akmansoy Denizli Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

Bakmadan Geçme

AZ ÖNCE İZMİR'DE DEPREM Mİ OLDU? Son dakika İzmir deprem verileri! İzmir'de ne kadar, kaç büyüklüğünde deprem oldu? Güneş'te patlama! Güneş'te patlama olursa ne olur? Güneş patlaması insanları etkiler mi? HPV aşısı ücretsiz mi? İBB ücretsiz HPV aşı başvurusu nereden, nasıl yapılır? HPV aşısı ücretsiz olacak! HPV aşısı nedir? HPV aşı başvurusu nereden yapılır? BAŞVURU EKRANI! GELİNİM MUTFAKTA 15 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 15 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? 15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title