Haberler

Akhisar Belediyesi 2022 yılı ilk meclis toplantısı yapıldı

Güncelleme:

Akhisar Belediyesi 2022 yılı Ocak ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Besim Dutlulu başkanlığında gerçekleşti.

17 gündem maddesinin bulunduğu yeni yılın ilk meclis toplantısında 2 ek gündem maddesi yer aldı.

İlk gündem maddesinde her yılın Ocak ayında yapılan Denetim Komisyonu üye seçimi yapıldı. Kapalı zarf usulü yapılan seçim sonucunda Fikret Türk, Ali Rıza Çelik, Nurullah Zağlı, Ensar Muştu ve Ozan Kıvrak 2022 yılında Denetim Komisyonu üyesi olarak belirlendi.

İkinci gündem maddesinde sözleşmeli çalışan personelin 2022 yılı ücretlerinin belirlenmesi konusu meclisçe oy birliği ile kabul edilirken üçüncü gündem maddesinde ise 2022 yılı Zabıta personellerinin matbu mesai ücretleri oy birliği ile kabul edildi.

Üçüncü gündem maddesinde mülkiyeti Akhisar Belediyesi'ne ait gayrimenkullerin 2022 yılı kira ve işgaliye bedelleri belirlenirken, dördüncü maddede mülkiyeti Akhisar Belediyesi'ne ait muhtelif yasalarla oluşan hisseli ve müstakil parsellerin alım ve satımı hususunda 2022 yılı için encümene yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin altıncı maddesinde Akhisar'da faaliyet gösteren Amatör Spor Kulüplerine 2022 yılı içinde ayni ve nakdi yardım yapılması oy birliği ile kabul edilirken, yedinci gündem maddesinde kredi kullanımı için Belediye Başkanı Besim Dutlulu'ya yetki verilmesi meclisin oy birliği ile kabul edildi. Sekizinci gündem maddesinde 2022 yılı içinde Akhisar Belediyesine yapılacak olan her türlü şartsız bağışların ve hibelerin kabulü oy birliği ile kabul edildi.

Dokuzuncu gündem maddesinde 2022 yılı gelir tarifesinin Spor ve Sanat Kurs ücretleri maddesine yeni açılacak zumba, fitness ve çocuk jimnastik kurs ücretlerinin belirlenerek ilave edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin onuncu maddesinde ise deprem risklerine karşı daha önceden ön çalışmaları yapılan Doğa Hareketleri Araştırma Derneği ile Akhisar Belediyesi arasında protokol imzalanması için Belediye Başkanı Besim Dutlulu'ya yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. 11, 12 ve 13. gündem maddelerinde ise daha önceden Kanun ve Nizam Komisyon kararları oylanarak oy birliği ile kabul edildi.

14. gündem maddesinde Cuma pazarına, eski Belediye Başkanı Salih Hızlı'nın isminin verilmesi konusu görüşüldü ve oy birliği ile komisyonda kalması kabul edildi.

15. gündem maddesinde Akhisar Belediyesi Hizmet Binası giriş katına "Engelsiz İletişim Masası" kurulması ve engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik ilgili Sosyal Hizmet ve Engelliler Komisyon Kararı oy birliği ile kabul edildi. 16.gündem maddesinde ise Akhisar Belediyesi'ne ait şirketlerin Genel Kurul Toplantılarında Akhisar Belediyesi'ni temsil etmek üzere Akhisar Belediye Başkanına yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. İmar evrakları ile gündem maddeleri tamamlandı.

Meclis toplantısının tamamı şeffaf belediyecilik anlayışı gereği sosyal medya platformlarından canlı yayın olarak yayınlandı. Bir sonraki meclis toplantısının 1 Şubat 2022 Salı günü saat 16.00'da yapılması oy birliği ile kabul edilirken gündem dışı konuşmaların ardından meclis sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Besim Dutlulu Fikret Türk Akhisar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title