Haberler

Akciğerlerindeki Tavuk Kemiği Parçası 5 Yıl Sonra Çıkarıldı

Güncelleme:

KOAH tedavisi gören emekli madenci 65 yaşındaki Ali Bora'nın sağ akciğerinin alt bölmünde saptanan tavuk kemiği parçası 5 yıl sonra operasyonla çıkarıldı.

Zonguldak'ta, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı ( Koah ) tedavisi gören emekli madenci 65 yaşındaki Ali Bora'nın sağ akciğerinin alt bölmünde saptanan tavuk kemiği parçası, operasyonla çıkarıldı. Ali Bora, 5 yıl önce yemek yerken akciğerine kaçtığını söylediği kemik parçasının o dönem hastanede tespit edilemediğini ileri sürdü.

5 YIL SONRA FARK EDİLDİ

Çaycuma ilçesinde oturan ve Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören Ali Bora'nın 1.5 ay önce yapılan tetkiklerinde akciğerinde kitleye rastlandı. Bülent Ecevit Üniversietsi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Göğüs Hastalıkları Bölümü'ne sevk edilen Ali Bora'nın sağ akciğerinde alt bölümde saptanan sert cisim operasyonla çıkarıldı.

İncelemede sert cismin tavuk kemiği parçası olduğu belirlendi. 5 çocuk babası Ali Bora, 5 yıl önce tavuk yediği sırada nefes borusuna kemik kaçtığını söyleyerek, şöyle konuştu:

"AMELİYATTAM SONRA RAHATLADIM"

"O zaman Çaycuma Devlet Hastanesi'ne gittim, film çekildi. Doktorlar mideme inmiş olabileceğini düşündü. Beni eve gönderdiler. Ondan sonra 1-2 gün nefes alıp vermede bir rahatsızlık hissettim. Sonra normale döndü.

Fakat sonra ilerleyen zamanlarda öksürük fazlalaştı, gece terlemelerim oldu. 5-6 yıldır da KOAH tedavisi görüyorum. En son akciğerde yara olduğunu söylediler. Üniversite hastanesine sevk ettiler ve burada parça alındı. 5 yıl akciğerimde kemikle yaşamışım. Alındıktan sonra rahatladım. Nefes alıp vermem kolaylaştı."

"KEMİK ÇEVRESİNDE MİKROPLAR ÜREMİŞ"

Operasyonu yapan BEÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Meltem Tor da hastanın kendilerine son 5 yıl içinde giderek artan nefes darlığı ve sık tekrarlayan enfeksiyon atakları şikayetiyle geldiğini belirterek, "Yaptığımız tetkiklerde akciğerdeki cismi belirledik. Oraya saplanmış ve yerleşmişdi. Lokal anestezi altında bu yabancı cismi çıkarttık.

Hasta 5 yıl önce yemek yerken boğazına tavuk kemiği parçası kaçtığını söyledi. 5 yıl boyunca orada kalıp bizim 'organize' diye tabir ettiğimiz bir yapı şekline bürünmüş. Çıkarmak çok zor olmadı. Kemiği çıkardıktan sonra da hastanın klinik olarak da rahatladığını gözlemledik. Halen antibiyotik tedavisi altında. Tabii orada 5 yıl yabancı cisim kalınca çevresinde mikroplar üremiş. Biz şu anda onu tedavi etmeye çalışıyoruz. Hastanın şikayetlerinde dramatik olarak bir azalma gözlemledik" dedi.

FARK EDİLMESE SORUN BÜYÜYEBİLİRDİ

Prof. Dr. Tor, "Kemik parçası daha uzun süre fark edilmeseydi hastanın sıkıntıları artacaktı. Orada daha fazla organize olacaktı, oraya yerleşecekti. Bizim 'bronş' dediğimiz hava yollarını, ağzını kapatacaktı. Sonrasında yine sık tekrarlayan zatürreler, sık tekrarlayan enfeksiyonlarla solunum sıkıntıları olacaktı. Mevcut KOAH'ın da daha kontrolsüz seyretmesine yol açacaktı" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Ali Bora KOAH Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title