Haberler

Akbank'tan Harvard Business School ile Tasarruf İçin İşbirliği

Akbank, tasarrufu teşvik eden yenilikçi ürün ve hizmet portföyünü geliştirmek için Harvard Business School öğrencileri ile işbirliği yaptı.

Akbank, tasarrufu teşvik eden yenilikçi ürün ve hizmet portföyünü geliştirmek için Harvard Business School öğrencileri ile işbirliği yaptı. İşbirliği kapsamında Akbank ve Harvard Business School tarafından gençlere yönelik geliştirilen dijital projeler, Türkiye'nin tasarruf konusundaki çalışmalarını destekleyecek.

Akbank, Harvard Business School ile yürüttüğü Liderlik Geliştirme İçin Alanda Çalışma Deneyimleri (FIELD) programı kapsamında, proje konusu olarak "Gençlere yönelik dijital odaklı tasarruf projeleri" konusunu seçti.

Harvard Business School MBA öğrencileri, FIELD Programı kapsamında geliştirdikleri " Türkiye'deki Genç Kesime Yönelik Tasarrufu Arttırıcı Dijital Odaklı Değer Önermesi" konulu projelerinin sunumlarını Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ve Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil'in katıldığı toplantıda yaptılar.

Akbank'ın Harvard Business School ile uzun yıllardır değerli çalışmalar yaptığına işaret eden Suzan Sabancı Dinçer, "Akbank'ın Türkiye ekonomisinin istikrarlı gelişimi için yürüttüğü çalışmalar, ulusal ve uluslararası platformlarda beğeni topluyor" dedi ve ekledi:

"Türkiye ve dünyanın en prestijli kurumları bu yenilikçi ürün ve hizmetlerimizi ödüllendiriyor. Bugün, Harvard'lı MBA öğrencilerinin geliştirdikleri projeler, ülkemizin en önemli sorunlarından birisi olan tasarruf düzeyini yükseltme çalışmalarına destek verecek. Projelerin odaklarında özellikle gençlerin olması bu çalışmanın önemini daha da artırıyor."

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil de, "Ülkemiz genç bir nüfusa sahip. Tasarruf bilincinin gençler arasında daha da yaygınlaştırılması ülkemizin arzuladığı atılımları gerçekleştirmesine önemli katkı sağlayacak" dedi ve şöyle konuştu:

"Bu sebeple tasarruf konusunu gençlik temasıyla bir araya getirecek bir çalışma seçtik. Ayrıca konuya Türkiye dışından bir gözle yaklaşmayı, farklı bir bakış açısı yakalamayı tercih ettik. Bunun sonucunda Harvard ile ortak bir çalışma gerçekleştirdik. Dijital bankacılığın ve mobilitenin Türkiye'de öncü markası olarak projenin dijital özelliğinin bulunmasına özellikle dikkat ettik." - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakan Binbaşgil Suzan Sabancı Türkiye Akbank Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title