Haberler

AK Saray'ın Müteahhidi: Kaç Odası Var Bilmiyorum

Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın müteahhidi Erman Ilıcak, yaşanan tartışmalar hakkında ilk kez konuştu, "Saray inanın 1000 odalı değil. Kaç odalı olduğunu bilmiyorum." dedi.

1 milyar 370 milyon liralık maliyetiyle büyük tartışma yaratan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın müteahhidi Erman Ilıcak, "Saray inanın 1000 odalı değil. Kaç odalı olduğunu bilmiyorum. 450 bin metrekarelik büyüklüğü var. Bu saray Anıtkabir gibi Meclis gibi çocuklarımıza bir mirastır." dedi.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NE YAKIŞAN BİR PROJE"

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın müteahhidi Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, inşaatla ilgili yaşanan tartışmalar hakkında ilk kez konuştu. Saray'ın 1000 odalı olmadığını savunan Ilıcak, "Kremlin'den büyük mü bilmem ama biz Rusya'da buradan büyük alışveriş merkezi açtık. Neden Türkiye'ye büyük görüldüğünü bilmiyorum. Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışan bir proje oldu. Yaşadıkça garantimiz altında, sahipsiz bırakmayız" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 1 milyar 370 milyon liraya mal olduğunu açıkladığı Saray'da çalışmaların devam ettiğini ve 2015 yılında bitirmeyi hedeflediklerini belirten Ilıcak, dün RDIF ile düzenledikleri imza töreninde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ilıcak şunları söyledi:

"SARAY İNANIN 1000 ODALI DEĞİL, AMA KAÇ ODA BİLMİYORUM"

"Maliyet konusunda biz TOKİ'nin taşeronuyuz, maliyet vermeye yetkim yok. Parça parça yeni işler yapılıyor. 2015 yılında tamamını bitirmeyi planlıyoruz. Saray inanın 1000 odalı değil. Kaç odalı olduğunu bilmiyorum. 450 bin metrekarelik büyüklüğü var. Yanlış bir iş olmadı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı Türkiye'ye yaptığım ilk ve tek proje oldu. Sarayda kullanılan malzemelerin tamamına yakını yerlidir. Yerli malzemelerin kullanılması için büyük gayret sarf ettik. Çok az malzeme yurtdışından getirilmiştir ama projenin tamamında Türk mimarlar, mühendisler ve işçiler çalıştı"

"BU SARAY ÇOCUKLARIMIZA MİRASTIR"

"Birinci Köprü yapılırken de tartışıldı. Ancak bu saray Anıtkabir gibi Meclis gibi çocuklarımıza bir mirastır. Her çatı akar ama bizimkisi akmaz. Ne alttan nem alır ne de çatısı akar. Yapılırken 100 kere test edildi. Bizim için büyük onur, şeref ve gurur kaynağıdır. Çalışan tüm arkadaşlar da bunu gururla anlatıyorlar. Çocuklarımıza bırakacağımız bir mirastır." (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Erman Ilıcak Anıtkabir Ak Saray Türkiye Güncel Haberler

500

Yorumlar (89)

Ana:

Simdi düsünüyorumda. . . biz insaniz hepimizin yanlislari var. Bazilari hatta bizi utandirir, düzeltmeye calisiriz, belki utanirizda hatta. Ama bu adamlari, bu yalanlari, bu vurdumduymazligi artik kabullenecek gücüm kalmadi. Sen kimsin be adam? Nasil bilmiyorsun? Bize hesap vermek zorundasiniz!!!!!!

12
48
yanıtYanıtla
NECOmobilWeb@haberler.com:

Elhamdülillah müslümanız israfında haram olduğunu biliyoruz, Allah yetim hakkını israfta harcıyanlardan eylemesin, eyleyenleride kahreylesin.

51
1
yanıtYanıtla
serdar kupemobilWeb@haberler.com:

Niyeki hırsızı oraya mi gömücez :

28
13
yanıtYanıtla
BİLİRKİŞİ:

Türkiyenin imaj abidelerinden bir Saraya harcanan parayı çok bulanlar, sizikiler ülkeyi yönetirken İMF ile 100 tane saray parası faiz farkı çokluğuyla Kredi anlaşmaları yapıyorlardı. Bunu da başarı olarak sizlere alkışlatıyorlardı. Unutmayın balık hafızalılar.

27
13
yanıtYanıtla
KAZIM:

türkiye cumhuriyetine yakışır

30
8
yanıtYanıtla
ZAMANE:

ADAM PARASINI ALMIŞ . ONA BAKAR . KAÇ ODALI OLMUŞ . UMRUNDA DEGİLDİR

15
21
yanıtYanıtla
Tezcan:

Haram zıkkım olsun bizden aldigin vergiler. Fitil fitil burnundan gelsin tayyip. biz o sarayin önünden bile gecemeyiz şerefsizler kime miras kaliyormus ??????Bilalleremi acaba???ALLAH tez zamanda cezanızı versin. Asgari 845tl saray miras birakacakmis adiler.

30
5
yanıtYanıtla
İdrus:

Haramsaray ne kadar yakışmış bunlardan bu beklenir Milletten kopuk yöneticiler ne yapsın köşk saray bunlarla uğraşır bunlarda suç yok Önyargılı 50 bunlara oy veren insanıma acıyorum

22
13
yanıtYanıtla
Yusuf D.:

Papa geldi, birileri dedi AK saray papa için yapılmış, Putin geldi. . Putin için yapılmış diyen oldu, Almanya''dan Merkel gelirse. . ne diyecekler düşünemiyorum bile :-)

24
9
yanıtYanıtla
serhatMobil-ANDROID:

lan ben giremiyosam...cocuklarim nasil gircek bu saraya..mirasmis yalaniniz batsin

21
11
yanıtYanıtla
Tüm 89 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title