Haberler

Ak Partili Köksal: Silah Osb Rüyamız Gerçek Oldu

Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Pari Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, "Silah OSB bizim rüyamızdı.

Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Pari Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, "Silah OSB bizim rüyamızdı. Rüyamız nihayet gerçekleşti, temelini attık. Sadece Kırıkkale değil, Türkiye adına önemli bir olay" dedi. Köksal, Milli Eğitim'de Kırıkkale için yapılacak bir şeyin kalmadığını belirterek, Türkiye'de derslik başına en az öğrenci düşen illerin arasında Kırıkkale'nin geldiğini, hastaneler konusunda da aynı durumda olduklarını söyledi.

Partisinin Kırıkkale il binasında vatandaşların istek ve taleplerini alan Milletvekili Köksal, Kırıkkale'nin eğitim ve sağlık alanı başta olmak üzere tüm kamu hizmetlerinden maksimum derece faydalandığının altını çizdi. Köksal, Silah OSB'nin temellerinin atılmasıyla bir rüyanın gerçeğe dönüştüğünü söyledi.

SİLAH OSB TÜRKİYE ADINA ÖNEMLİ BİR OLAY

Kırıkkale ve Türkiye'nin geleceği için önemli bir adımın atıldığını ifade eden Köksal, şunları söyledi:

"Silah OSB bizim rüyamızdı. Rüyamız nihayet gerçekleşti, temelini attık. Sadece Kırıkkale değil, Türkiye adına önemli bir olay aslında. Çünkü ilk defa Silah OSB kuruluyor. MKE ile ilgili vatandaşın bir beklentisi vardı. MKE etkin olsun, güçlü olsun. MKE'nin adam alma imkanı yoktu. MKE ancak bu şekilde güçlü olur. Bu organize bir noktadan da MKE'yi güçlendirecek. Tabi MKE'nin bazı gizli şeyleri de olduğu için pek piyasaya girmiyor. Dünyanın üçüncü ülkesi olarak Duyarsız Patlayıcı Üretim ve Dolum Tesisi'ni hayata geçirdik. Şu anda Türkiye'nin en büyük çelik presi Çelik Fabrikası'nda yapılıyor. Yani MKE'de bir taraftan parça parça yenileniyor. Bunları yaparak işimizi sağlamlaştırıyoruz."

Kırıkkale'de yapılan hizmetleri anlatan Köksal, "Barajlar, göletlerimiz var. Sulakyurt Barajı senelerin rüyasıydı. Zaman zaman kazaların yaşandığı şehir girişinde bulunan ve AVM'nin açılmasıyla iyice kötüleşen Kayseri Kavşağı'nın işini bitirdik. Çok katlı kavşak şehir girişine de güzellik verecek ve bir taraftan da trafik kazalarını da önlemiş olacağız" dedi.

MİLLİ EĞİTİM VE SAĞLIKTA KIRIKKALE İÇİN YAPILACAK KALMADI

Mlli Eğitim'de Kırıkkale için yapacak bir şey kalmadığını belirten Oğuz Kağan Köksal,  "Türkiye'de derslik başına en az öğrenci düşen illerin arasında Kırıkkale geliyor. Hastaneler derseniz aynı durumdayız. Kişi başına düşen yatak sayısına baktığımızda en avantajlı iller arasındayız. Bunlar, yapılması gereken klasik şeyler. Ama benim esas üzerinde durduğum, Silah OSB'dir. Kırıkkale ve Türkiye için dönüm noktasıdır. İlçelerimize de verdiğimiz sözlerimizi tuttuk. Bizim siyaset anlayışımız farklı, yapamayacağımız şeyin sözünü vermeyiz" diye konuştu. - Kırıkkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Oğuz Kağan Köksal Kırıkkale Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title