Haberler

Seçimlerde aday olmak için istifa etti! AK Parti'den Hatay Valisi Doğan'a yönelik tepkiler sonrası ilk yorum

Güncelleme:

Hatay Valisi Rahmi Doğan'ın 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etmesi kamuoyunda tartışmaya neden oldu. Geride büyük bir yıkım bıraktığı iddiasıyla tepki gösterilen Doğan ile ilgili yöneltilen "AK Parti'den aday adayı gösterecek misiniz?" sorusuna yanıt veren Genel Başkanvekili Kurtulmuş, "Rahmi Doğan ilk andan itibaren depremin sonuçlarını ortadan kaldırmak için mücadele etmiş birisidir. Aday olma hakkını kullanmıştır" dedi.

Kahramanmaraş merkezli iki depremin büyük yıkım yaşattığı Hatay'da Vali Rahmi Doğan'ın 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa ettiğini açıklaması tepkileri de beraberinde getirdi.

İSTİFA KARARI ELEŞTİRİ KONUSU OLDU

Geride büyük bir yıkım bırakarak görevinden ayrıldığı için eleştirilen Doğan'ın Ak Parti'den aday olacağı konuşulurken, konuyla ilgili soru AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'a katıldığı canlı yayında yöneltildi.

AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak için istifa eden Hatay Valisi Rahmi Doğan'la ilgili tepkilere yanıtAK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş.

AK PARTİLİ KURTULMUŞ: ADAY OLMA HAKKINI KULLANMIŞTIR

"Bu ismi AK Parti'den aday adayı gösterecek misiniz?" sorusuna Kurtulmuş, "Rahmi Doğan ilk andan itibaren depremin sonuçlarını ortadan kaldırmak için mücadele etmiş birisidir. Aday olma hakkını kullanmıştır" sözleriyle yanıt verdi.

NE OLMUŞTU?

Hatay'ın Valisi Rahmi Doğan, Sivas milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa ettiğini açıkladı. Doğan, "Beş yıldır yürüttüğüm Hatay Valiliği görevinden, devlet büyüklerimin de müsaadeleri ile 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan milletvekili seçimlerinde, memleketim Sivas'tan 'aday adayı' olmak üzere ayrılmış bulunmaktayım" dedi.

"HATAYLILARA HİZMET ETMEK İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞTIM"

Doğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Hatay'da görev yaptığım süre içerisinde Hatay'a ve Hataylılara hizmet etmek için canla başla çalıştım. Elimden geldiği, gücümün yettiği kadarı ile memleketimiz için güzel işler yapmaya gayret ettim. Hataylı hemşehrilerim bu sürecin en büyük şahididir. Görev yaptığım süre içerisinde; sel baskınları, orman yangınları, pandemi, İdlib'deki çatışmalar gibi birçok zorlu olaya şahitlik ettim ve bu süreçleri layıkıyla yürüttüm. Son olarak yaşadığımız deprem felaketi yüreğimde tarifi imkansız derin yaralar açtı. Ben de sizler gibi, eşimle beraber yaşadım bu felaketi. Dostlarımı, çalışma arkadaşlarımı ve bunca zaman hizmet ettiğim değerli hemşehrilerimi kaybettim. Bu hüzün ve derin kederi ömrüm boyunca unutamayacağım. Rabbimden vefat eden vatandaşlarıma rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum.

"BUGÜN İTİBARIYLA HATAY'DAN AYRILIYORUM"

Değerli hemşehrilerim; Bugün itibari ile Hatay'dan ayrılıyorum. Ancak kalbim ve gönlüm hep sizinle olacak. Nasip olur da milletvekili olursam, Hatay'ın "Onikinci Milletvekili" hissiyatıyla Hatay için de çalışacağımdan, Hatay'ın yeniden inşasında üzerime düşeni yapacağımdan asla şüpheniz olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri Allah'a emanet ediyor, hepinizi saygı ile selamlıyorum."

AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak için istifa eden Hatay Valisi Rahmi Doğan'la ilgili tepkilere yanıt

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Milletvekili Rahmi Doğan AK Parti Hatay Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

Vincent Dmitri:

Hatay şu anda yerle bir olmuşken, orayı devleti temsilen Vali olması gerekirken, beyefendi milletvekili olmak için istifa ediyor, hemde hatay bu durumda iken. Hangi partiden olursa olsun, asli görevi bitmeden şehirin yarısı yok olmuş. Hala koltuk derdi Yazıklar olsun

246
18
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

yüreği yetiyorsa hataydan aday olsun. hadi lütfen gel hataydan aday olsana. eğer birinci sırada olsa bile seçilemez belki. sırf bunun hatırına kimse oy vermez partisine

227
33
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Hakkını yemeyin şimdi , beş yıl hizmet etmiş İl'inize...

yanıt37
yanıt117
by nokta :

hatayın su alt yapısını konya ve bursa belediyesi yaptı... nerede sol belediyeler. nerede soldan eleştriler kimse kimseye name yapmasın herşey görünüyor 3-5 gösteme dışında ağırlık konya ve Bursanın

yanıt72
yanıt134
YİĞİT TÜRKALP:

pişkinlikte level atlama diyoruz buna.be adam ülkenin bu zor günlerinde bari kendi derdinize düşmeyin.vallahi pes artık.

181
9
yanıtYanıtla
Turgut Aydın:

Bu adam mv olsa ne yazar ülke zor birdurumda kalsa kaçacak rahat bir yer ararrr

181
7
yanıtYanıtla
MEHMET BAYIR:

KESİNLİKLE HATAY LİLAR SENİ UNUTMAYACAK...

148
6
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

yönettiği yeri afet anında bırakıp kaçandan ne vatana ne millete nede aday olacağı yere gram faydası olmaz bunlar istifa ettiğinde bir daha işe geri alınmama şartı getirilmeli kim olursa olsun farketmez çayını demleyipm içiyor sonra istifa ediyor nasıl olsa geri dönerim diyiyor

144
6
yanıtYanıtla
Selim Güler:

Sen kilicdaroglu icin koltuk derdinde olan yaziklar olsun deseydin ya.Simdi olab7lir hatadir,istifa etmis.Koskoca chp nin basindaki depremde binlerce canlarimiz ölmüsken onun üzeeine siyaset yapan onunla kalmayip hergün yalan iftira haberleri yapana keske yaziklar olsun koltugun sevdasina düsmüs insanlar ölmüs onun icin viz geliyor.

20
129
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

Hiç Hatay'da olmayanlar Hatay'dan ayrılıyorum demiş:))

114
5
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title