Haberler

Ahmet Atakan'ı Anma Olayında 81 Kişiye Dava Açıldı

Güncelleme:

İzmir'de iki yıl önce, Hatay'daki ODTÜ destek yürüyüşünde 22 yaşındaki Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto etmek için düzenlenen yürüyüşte, 'kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engellemek amacıyla cebir veya tehdit ile mala zarar verme' suçlarını işledikleri iddiasıyla HDP İl Başkanı Cavit Uğur'un da aralarında bulunduğu 81 kişi hakkında 12'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın görülmesine başlandı. Davaya katılan bazı müştekiler şikayetçi olmadıklarını belirtirken, sanık avukatları iddianamedeki eksikliklere dikkat çekti. Hakim, eksik düzenlenen iddianamenin Cumhuriyet savcısına geri gönderilmesine karar verip, duruşmayı Şubat ayına erteledi.

Hatay'daki ODTÜ destek yürüyüşünde Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto etmek için 10 Eylül 2013 tarihinde Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda toplanan çeşitli siyasi parti, sivil toplum örgütü, derneklere üye yaklaşık 3 bin kişi, daha sonra Basmane Maydanı'ndaki AK Parti Konak İlçe Başkanlığı önünde protesto gösterisi yapmak için yürüyüşe geçti. En önde kendilerine 'Şehir Bandosu' adını veren amatör bando grubunun olduğu kalabalık, 'Her yer Taksim her yer direniş' sloganı attı. Polis, grubun AK Parti Konak İlçe Başkanlığı'na ulaşmasını engellemek için Basmane Meydanı girişinde barikat kurdu. Burada polisle göstericiler arasında uzun süre olaylar yaşandı. Polis TOMA araçlarıyla göstericilere su sıkarken, protestocular da çevreden topladıkları banklarla barikat oluşturup, taş attı. Bir süre sonra polis, önde TOMA araçları arkasında çevik kuvvet ekipleriyle harekete geçti. Göstereciler Gazi Bulvarı üzerinden önce itfaiye kavşağına, ardından İkinci Kordon'a çekildi. Bu sırada bazı göstereciler polise taş atarken, trafik levhalarını kırdı, kamu ve özel bankalarla bazı işyerlerine zarar verdi. Olayda kimse gözaltına alınmadı. Polis, kamera ve fotoğraflardan tespit ettiği 81 kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na, fezleke gönderdi. Olayı soruşturan Cumhuriyet savcısı, aralarında HDP İzmir İl Başkanı Cavut Uğur ile sedika temsilcileri ve öğrencilerin de bulunduğu 81 kişi hakkında dava açtı.

İzmir 22. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya, duruşma salonu yetersiz olduğu için İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda bugün başlandı. Sanıkların, 'kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engellemek amacıyla cebir veya tehdit ile mala zarar verme' suçlarından 1 yıl 10'ar ay ile 12'şer yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları istendi. Duruşmaya bası sanıklar ile avukatları ve zarar verilen bankaların avukatlarıyla müdürleri katıldı.

Sanık avukatlarından Eylem Yıldız, düzenlenen iddianamede, bazı müştekilerin iddiası ile ilgili olarak hata yapıldığını, ayrıca, hangi sanığın, hangi müştekiye karşı eylemi sebebiyle yargılandığının da açık olmadığını belirtti. Bazı müştekilerin şikayete konu iddialarının iddianamede yer almadığını vurguladı. Bu eksikliklerin tamamlanması gerektiğinden iddianamenin iadesini talep etti. Avukat Ertuğurul Kalemci da "Müvekkilim Çağlar Irmak hakkındaki fotoğrafın kendisine ait olmadığı barizken, müvekkilim hakkında dava açılmıştır" dedi.

Avukat Hasan Hüseyin Evin de söz alarak "Ben müştekilerden Gürsoy Turan ve Bulut Filik vekiliyim. Bu müvekkilerimin hiçbiri sanık olarak yargılanan kişilerden şikayetçi değillerdir. İddianamede müvekkilerle ilgili kimden şikayetçi oldukları konusunda açık bir anlatım mevcut değildir. Biz bunun bilinçli olarak yapıldığını düşünüyoruz. Bu nedenle iddianemenin iadesini, ayrıca buna sebep olan kolluk görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunulumsanı talep ediyorum" dedi. Müştekilerden Çağlar Bayoğlu, Fidan Keskin Gözgin, Mustafa Mert Deniz ve İbrahim Bilgehan Işık da şikayetçi olmadıklarını ve duruşmaya katılmak istemediklerini belirtti.

Hakim Abdülkadir Certel, taleplerin dile getirilmesinin ardından, iddianamede bazı müştekilerin basın açıklaması yapan kişiler olduğunu, bazı müştekilerin olaylara müdahale eden kolluk güçleri olarak gösterildiğini, hangi sanığın hangi müştekiye yönelik eylemde bulunduğunun açık olmadığını vurguladı. Bunları içeren bir yazının gönderilmesi için iddianamenin Cumhuriyet savcısına iadesine, şikayetten vazgeçen müştekilerin dinlenmesinden vazgeçilmesine karar verip duruşmayı 8 Şubat 2016 tarihine erteledi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Atakan Ak Parti Konak İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title