Haberler

Agit, Makedonya'daki Etnik Gerginlikten Endişeli

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Genel Sekreteri Lamberto Zannier, Makedonya'daki etnik gruplar arasındaki gerginlikten endişe duyduğunu ifade etti.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Genel Sekreteri Lamberto Zannier, Makedonya'daki etnik gruplar arasındaki gerginlikten endişe duyduğunu ifade etti.

Zannier, Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov ile görüştü.

Görüşmeye ilişkin cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Zannier ile İvanov'un ülkedeki mevcut durumun yanı sıra siyasi, anayasal ve kurumsal kriz nedeniyle karşılaşılan zorlukları ele aldıkları kaydedildi.

Makedonya'daki etnik gruplar arasında yaşanan gerginlikten duyduğu endişeyi dile getiren Zannier, bu krizin aşılması için yapıcı adımlar atılması çağrısında bulundu.

Zannier, Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov'un, bölgedeki siyasi liderlerin ilişkilere zarar verecek söylemlerden kaçınmaları gerektiği yönündeki görüşüne katıldığını ifade etti.

İvanov da aralık ayındaki erken genel seçimin ardından mecliste temsil hakkı kazanan Arnavut partilerin oluşturduğu platformun kınanması ve reddedilmesi gerektiği yönündeki düşüncesini yineleyerek, Makedonya'nın içişlerine müdahale edilmesinin iyi komşuluk ilişkileri çabalarına, bölgenin istikrar ve güvenliğine yardımcı olmadığını vurguladı.

AGİT programlarının, şiddetli aşırıcılık ve yabancı terörist savaşçılarının eylemlerine karşı mücadelede önemli olduğunu kaydeden İvanov, Makedonya ile AGİT arasındaki işbirliğinin devam etmesi temennisinde bulundu.

Zannier, Üsküp'teki temasları kapsamında ayrıca Dışişleri Bakanı Nikola Popovski ile görüştü.

Kaynak: AA / Güncel

Gyorge İvanov Makedonya Üsküp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title