Haberler

Ağaç Kesme Fidan Dik" Kampanyası

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Fidanlarla beraber insanların görüntüsü, - Kamyonlarla gelen fidanlar görüntüler, - Vali İbrahim Halil Çomaktekin'in konuşması, - Fidanların dağıtılmasından görüntü, "Ağaç Kesme Fidan Dik" kampanyası- Orman ve Su İşleri Bakanlığının başlattığı kampanya kapsamında Amasya ve Muğla'da vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtıldıAMASYA/ Orman ve Su İşleri Bakanlığının yılbaşında kaçak ağaç kesimini önlemek amacıyla başlattığı "Ağaç Kesme Fidan Dik" kampanyası kapsamında Amasya ve Muğla'da vatandaşlara ücretsiz fidan verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Fidanlarla beraber insanların görüntüsü, - Kamyonlarla gelen fidanlar görüntüler, - Vali İbrahim Halil Çomaktekin'in konuşması, - Fidanların dağıtılmasından görüntü, "Ağaç Kesme Fidan Dik" kampanyası- Orman ve Su İşleri Bakanlığının başlattığı kampanya kapsamında Amasya ve Muğla'da vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtıldıAMASYA/ Orman ve Su İşleri Bakanlığının yılbaşında kaçak ağaç kesimini önlemek amacıyla başlattığı "Ağaç Kesme Fidan Dik" kampanyası kapsamında Amasya ve Muğla'da vatandaşlara ücretsiz fidan verildi.Amasya Orman Bölge Müdürlüğünce Yavuz Selim Meydanı'nda fidan dağıtım programı düzenlendi. Vali İbrahim Halil Çomaktekin, burada yaptığı konuşmada, yılın son gününde güzel bir çalışmaya daha şahit olduklarını dile getirerek şöyle devam etti: "Amasyalıların yeni yıl hediyesi, orman fidanı olacak. Daha yeşil, oksijeni bol bir ortamda yaşamayı herkes ister. Bir ortamı güzel kılan ağaç, yeşillik, ağaçların üzerindeki kuşların sesi, rüzgarla ortaya çıkan yaprak ve su sesidir. Burada yaşıyorsanız bilin ki siz cennette yaşıyorsunuz."Amasya Orman Bölge Müdürü Yaşar Sarı ise fidan dağıtmak kadar bu fidanların dikimi ve bakımının da önem taşıdığını belirtti.Ormancılıkta gerçek yatırımın ağaçlandırmak ve ormanı doğal yoldan canlandırmak olduğuna işaret eden Sarı, "Bu yıl, 65 bin dekar alanda başarılı ağaçlandırma çalışması yaptık. Orman Bölge Müdürlüğü olarak ürettiğimiz 3 milyon 212 bin fidandan 520 binini bölge ormanlarıyla buluşturduk. 100 bin fidan da vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtıldı" dedi.Konuşmaların ardından dağıtımı yapılan 10 bin mavi servi, kara servi, çınar, akçaağaç ve dişbudak fidanı, vatandaşların yoğun ilgisiyle kısa sürede tükendi.- Muğla Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Sınırsızlık Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte de vatandaşlar kaçak ağaç kesmemeleri konusunda uyarıldı ve fidan dikimi hakkında bilgi verildi.Etkinliğe yoğun ilgi gösteren vatandaşlara 5 bin fidanın dağıtımı yaklaşık 10 dakikada tamamlandı.Törene katılan Muğla Valisi Amir Çiçek, vatandaşların yeni yılını kutlayarak "Yılbaşında ağaç kesmeyelim, fidan dikerek dünyayı daha da güzelleştirelim" dedi.Çiçek, vatandaşların fidan dağıtımına gösterdiği ilginin memnuniyet verici olduğunu belirterek dikilen her fidanın ülkeye huzur ve mutluluk getirmesi temennisinde bulundu.Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara da Bakanlığın başlattığı kampanya kapsamında Muğla'da fidan dağıtımına başladıklarını söyleyerek şöyle konuştu: "Yaklaşık 10 dakika içinde 5 bin fıstık çamı, ceviz, hünnap, sığla, erguvan ve kara servi fidanı dağıttık. Muğla'nın tüm ilçelerinde de fidan dağıtımımız sürüyor. Fidan dikim mevsimi olduğu için bu fidanları vatandaşlarımız bahçelerine dikebilecek."Kara, bölge müdürlüğünde üretilen 1 milyon fidanın bu yıl toprakla buluştuğunu, yıl içerisinde yaklaşık 150 bin fidanın da vatandaşlara ücretsiz dağıtıldığını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Yaşar Sarı Amasya Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title