Haberler

Afyonkarahisar "Bilgi Günleri" İl Finali

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il merkezi ve ilçelerini de kapsayan ortaokullar arası "Bilgi Günleri" il finali yapıldı.

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il merkezi ve ilçelerini de kapsayan ortaokullar arası "Bilgi Günleri" il finali yapıldı.

Afyonkarahisar Kamil Miras Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen final yarışmasında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, bireylerin sahip olduğu bilgiyi güncellenme ihtiyacının hiç bir zaman günümüzde olduğu kadar önemli olmadığını söyledi.

Yalçın, mart ayının ikinci haftası başlayan "Bilgi Günleri"nin iki aşamada gerçekleştirildiğini belirterek, "Önce il merkezindeki 88 devlet ve özel orta okulumuz birinci aşamaya katılmış, ilk 16'ya kalan okullarımız ikinci aşamaya katılmaya hak kazanmış, iki tur sonunda merkez ilçe birincisi belirlenmiştir. 17 İlçe birincisi de ilçe gruplarında mücadele edip, grup birincilerini belirleyerek beş ilçe grup birincisi ile merkez ilçe birincisinin oluşturduğu 6 okulumuzun katıldığı il finaline kadar gelinmiştir. Yarışma öncesi 6 okulumuza da başarılar diliyorum." dedi.

Eğitimde rekabetin önemine değinen il Valisi Mustafa Tutulmaz da, "Gerçekten güzel bir programda siz değerli öğrenciler ve öğretmenlerimizle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Eğitimin en önemli alanlarından birisi de rekabettir. Rekabet olmadan başarıya giden yol ve elde edilen sonuç çokta istediğimiz şekilde olmaz. Rekabet mutlaka olması lazım.

Eğer sınıfta 'ben daha yüksek alacağım' anlayışı yoksa orada eğitimin bir ayağı eksik demektir. Bu rekabeti sağlayan da bu ve bunun gibi yarışmalardır. Ayrıca bu yarışmanın bir özelliğini de belirtmek istiyorum. Burada çok güzel tezahüratlara şahit oldum. Bu güzel tezahüratların yapılmasının sebebi aidiyet duygusudur. Yani kendinizi bir kuruma, bir okula bağlılık hissetme konusudur. Bu da güzel bir haslettir. Bundan dolayı da sizleri tebrik ediyorum." dedi.

İl Finali sonucunda Sandıklı Cumhuriyet Ortaokulu birinci, Dazkırı Çamlık Ortaokulu ikinci, İscehisar Mercan Ortaokulu üçüncü oldu.

Yarışma sonunda ödül töreni düzenlenerek Vali Mustafa Tutulmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın tarafından yarışmaya katılan ve dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Proğrama Vali Mustafa Tutulmaz'ın yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Müdür Yardımcısı Fatih Akçil, şube ve okul müdürleri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Tutulmaz Metin Yalçın Afyon Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title