Haberler

Adnan Şenses Laboratuvarını Kızı Gözyaşlarıyla Açtı

Bodrum'da, ünlü ses sanatçısı Adnan Şenses'in kızı Arzum Şenses Alkuş, babasının adına ortaokula yaptırdığı fen laboratuvarının açılışında gözyaşlarına boğuldu.

Bodrum'da, ünlü ses sanatçısı Adnan Şenses'in kızı Arzum Şenses Alkuş, babasının adına ortaokula yaptırdığı fen laboratuvarının açılışında gözyaşlarına boğuldu.

1988 yılında Bodrum'un Güvercinlik Mahallesi'nde yaptırdığı villasında eşi ve kızı ile birlikte yaşadıktan sonra 24 Aralık 2013'te İstanbul'da yaşamını yitiren ünlü ses sanatçısı Adnan Şenses'in adı bir ortaokula yaptırılan laboratuvarda yaşayacak. Kızı Arzum Şenses Alkuş, Güvercinlik Sudi Özkan Ortaokulu'nda babasının anısına yaptırdığı 30 öğrenci kapasiteli Adnan Şenses Fen Laboratuvarı'nın açılışını yaptı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, Okul Müdürü Tevfik Kolay, Alkuş'un eşi Rüştü Bülent Akkuş, Güvercinlik Muhtarı Mehmet Gereme ve okul öğretmenleri ile velilerin katıldığı açılış töreni duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

23 öğretmen 386 öğrencinin bulunduğu okulun laboratuvar açılışında konuşan Alkuş, sık sık gözyaşlarına boğuldu. Alkuş, "Babam Bodrum'u ve Güvercinlik'i çok seviyordu, hayatının en güzel günlerini birlikte burada geçirdik. Evimiz okulumuza yakın olduğu için okula gelen çocukları da çok sever sohbet ederdi. O, bilim ve eğitime çok önem verirdi. Bizler de onun adını yaşatmak için eğitime bilime destek vermek amacıyla bir laboratuvar açmayı düşündük ve ne kadar doğru bir karar aldığımızı bugün gördük. Babamın adına eğitim öğretime destek vermeyi sürdüreceğim" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin de "Devletten her şeyi beklemeden değerli vatandaşlarımızın da eğitime destek vermesinin mümkün olduğunu bugün bir kez daha yaşadık. Sayın Şenses'in adının bir eğitim kurumunda yaşaması bizler için de eğitim ve sanat için de çok önemli" diye konuştu.

Arzum Şenses Alkuş, Emin Geçin, Mehmet Gereme ve Tevfik Kolay laboratuvarın açılışını kurdelayı birlikte keserek yaptı. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adnan Şenses Güvercinlik İstanbul Bodrum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title