Haberler

Adnan Polat'ın 7 Yıl Hapsi İstendi‎

Güncelleme:

Denizlisporlu futbolculara, Galatasaray tarafından teşvik primi verildiği iddiasıyla açılan soruşturma tamamlandı.

Fenerbahçe'nin 1-1 berebare kaldığı ve şampiyonluğu kaybettiği 2006'daki maçta Denizlisporlu futbolculara, Galatasaray tarafından teşvik primi verildiği iddiasıyla açılan soruşturma tamamlandı.

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen ancak daha sonra "örgütlü suç" olmadığı gerekçesiyle görevsizlik kararı verilerek İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilen dosyayla ilgili iddianame hazırlandı.

Vatan Gazetesi'nin haberine göre o dönem Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Polat, şoförü Mustafa Kabasakal ve Sportif Direktör Bülent Tulun hakkında yürütülen soruşturma sonucunda sadece Polat'ın "güveni kötüye kullanmak" suçundan cezalandırılması istendi.

SONG'A VERİLDİ İDDİASI

İddianamede GS Spor Kulübü Derneği'ne ait hesap dökümleri incelendiğinde 16 Mayıs 2006'da 1 milyon 23 bin 100 dolarlık kasa çıkışının görüldüğü, bu tutarın 23 bin 100 dolarına makbuz kesildiği ancak 1 milyon dolarlık çıkışın belgelendirilmediği anlatıldı. Makbuzsuz 1 milyon doların Galatasaray tarafından Rigobert Song 'a tazminat bedeli olarak verildiğinin öne sürüldüğü anlatılan iddianamede bu ödemenin de makbuzunun olmadığının altı çizildi.

E-MAIL, İDDİAYI YALANLADI

Ancak Song'un avukatına gönderilen e-posta kafaları karıştırdı. Bu konu, iddianamede şöyle anlatıldı:

"Galatasaray Yönetim Kurulu üyesi Sinan Kalpakçıoğlu tarafından 5 Haziran 2006 günü Song'un avukatı Banu Anıl'a yazılan elektronik postada 'Bugün itibariyle ödenmesi gereken tutar, 185 bin Euro. Ancak sözleşmede maç başına prim yer almadığı için prim dahil ödenmesi gereken tutar, 113 bin 262 Euro' ifadeleri yer almaktadır. Bu mailden 11 gün sonraya rastlayan tarihte Song'a 1 milyon dolar ödeme yapılmış olması imkan dahilinde değildir. Bu ödemenin yapılmış olması hayatın olağan akışına uygun değildir"

7 YILA KADAR HAPİS

İddianamede 1 milyon doların hangi amaçla ve nereye harcanmış olduğunun ikna edici bir makbuz ve belgeyle tespit edilemediği dikkate alınarak dönemin başkan yardımcısı Adnan Polat 'ın, Song ile yapılan sulh ve ibra kontratlarında imzası bulunduğu, bu nedenle 5253 sayılı Dernekler Kanunu 'nun 32/f yollamasıyla TCK 'nın 155/2. maddesi uyarınca hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak suçundan 1 yıldan 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Polat, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi 'nde yargılanacak.

O MEKTUP İDDİANAMEDE

İddianamede soruşturmanın başlangıcı sayılan ve Bülent Tulun'un Adnan Polat'a yazdığı mektup da yer aldı. Mektupta şu ifadeler yer alıyordu:

"Sayın Başkan, benim İliç'in transferinden dolayı usulsüz olarak 75 bin dolar aldığıma dair lafları sağda solda söylüyormuşsunuz. Bunlar benim kulağıma yoğun bir şekilde gelmeye başladı. İliç'in transferinde hangi paranın, nereye verildiği hepsi kayıt altındadır. Her şey Galatasaray'ın menfaatleri adına yapılmıştır. Umarım 2006 Mayıs ayında sizin şoförünüzün kulüpten aldığı 1 milyon 500 bin dolar para da kulübün menfaatleri doğrultusunda kullanılmıştır"

'BAŞKANIN TALİMATIYLA FUTBOLCULARA DAĞITILDI'

Adnan Polat, iddianamede yer alan ifadesinde kendini şöyle savundu:

"Şoförümün kulüpten para alması gibi bir durum mümkün değildir. Ödemeler makbuz karşılığında yapılır. Basında çıkan mektup olayını duyduktan sonra Galatasaray Kulübü'yle irtibata geçerek muhasebe kayıtlarından bu tarihlere denk gelen 1,5 milyon dolarlık ödeme yapıldığını, bu paranın tamamının oyunculara dağıtıldığını, makbuzların da ilgililere teslim edildiğini öğrendim. O dönem başkan yardımcılığına yeni başlamıştım. Kulüpten kimlere, ne tür ödeme yapıldığı konusunda kesin bilgim yoktur. Ancak makbuz olmadan hiçbir ödeme yapılmadığını biliyorum. Ödemeler başkanın talimatıyla yapılmıştır. Suçlamalar asılsızdır"

'PARAYI POLAT'IN ŞOFÖRÜ ALDI'

Bülent Tulun'un ifadesiyse şu şekilde:

"Muhasebe elemanları bu parayı Adnan Polat'ın şoförünün iki adet makbuz karşılığında aldığını söyledi. Çevreden duyduğuma göre bu para futbolcuların tamamına dengesiz ve eşit olmayan bir şekilde dağıtıldı. Paranın Galatasaraylı futbolculara dağıtıldığından eminim. Bu dönem Galatasaray büyük sıkıntı içindeydi. İddia edildiği gibi teşvik ya da şike amacıyla para kullanılabileceğine inanmıyorum"

'SAAT 20.45'TE'

Fenerbahçe 2005-2006 sezonunun son haftasında deplasmanda oynadığı Denizli maçını kazansaydı şampiyon olacaktı. Maç 1-1 bitince Galatasaray şampiyon oldu. Ligin bitmesine haftalar kala "14 Mayıs Pazar günü 20.45'te şampiyonuz" diyen Adnan Polat'ın sözleri uzun süre gündemi meşgul etmişti. Polat, 16 dakika uzayan şampiyonluk maçından sonra saatini göstermişti.

'FLORYA'YA PARA GÖTÜRMEDİM'

Polat'ın şoförü Mustafa Karasakal ise ifadesinde şunları söyledi:

"Florya tesislerine hiçbir zaman hiçbir şekilde para götürmedim. Kulübün parasal konularında hiçbir zaman yetkilendirilmedim. Kulüpten 1,5 milyon dolarlık para almadım, makbuz da imzalamadım"

Kaynak: Güncel

Rigobert Song Bülent Tulun Galatasaray Adnan Polat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title