Haberler

Adliye Önünde Eylem Yapan İşçilere Hakim ve Savcılardan Destek

* Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nın yemekhane ve çayocağında çalışan işçiler maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

* Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nın yemekhane ve çayocağında çalışan işçiler maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

İşçilere adliyedeki hakim ve savcılar da destek verdi.

Haber-Kamera: Arzu KAYA, İstanbul DHA

Dünyanın en büyük adalet sarayı olduğu belirtilen Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda yemekhane ve çayocağı işçileri eylem yaptı. Taşeron firma işçileri olan yaklaşık 75 kişi, 2 aydır ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle iş bıraktı. İşçilere adliyedeki hakim ve savcılar da destek verdi.

HAKİM, İŞÇİLERİN EYLEMİNİ CEP TELEFONUNA KAYDETTİ

Adliyenin C blok kapısı önünde işçilerin toplandığını duyan hakim ve savcılar da işçilerin yanına geldi. İşçilerin sorunlarını dinleyen Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Nuh Hüseyin Köse, "Sizin sorununuz bizim de sorunumuzdur" diyerek işçilerle sohbet etti. Hakim Köse işçilerin eylemini cep telefonuna kaydederken diğer hakimler ise eyleme daha kalabalık bir destek vermek istediklerini ancak meslektaşlarının duruşmada olduğunu belirtti. Hakim ve savcılar alkışlarla eyleme destek verdi.

"ADELET SARAYINDA ADALETSİZLİK VAR"

Hakimler ve savcıların desteğinin ardından "Adalet sarayında adaletsizlik" şeklinde slogan atarak eylemlerine devam eden yemekhane işçilerinden Turhan Doğru, "Taşeron firma 2 aydır bu kurumda maaşlarımızı vermiyor. Fazla mesailerimizi alamıyoruz. Yüz okumalarımız değiştirilerek giriş çıkış saatlerimizle oynanıyor. Sigortalarımızda da yolsuzluk var. İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'nda şuan adaletsizlik var. Biz bu adaletsizliği çözeceğiz" dedi.

MÜDÜR SORULARA CEVAP VERMEDEN GİTTİ

Bunun üzerine işçilerin yanına taşeron firma müdürü geldi. İşçilerle bir süre görüşen müdür, kameralara konuşmak istemeyince söz konusu iddiaları redderek hızla uzaklaşarak adliyeden ayrıldı. Ellerinde "Ücrette adalet istiyoruz" yazılı pankartlarla adliyenin etrafında yürüyen işçiler, maaşları ödenene kadar eylemlerini sürdüreceklerini kaydetti. İşçiler adliyedeki çay ocaklarını kapatarak adliyede öğle yemeği çıkarmayacaklarını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Adalet Sarayı Hüseyin Köse İstanbul Kartal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title