Haberler

ABD İran'ın Bağdat büyükelçisi ve iki Hizbullah yetkilisine yaptırım uygulayacak

Güncelleme:

ABD yönetimi, İran'ın Bağdat Büyükelçisi İrec Mescidi ile iki üst düzey Hizbullah yetkilisini yaptırım listesine aldı.

ABD yönetimi, İran'ın Bağdat Büyükelçisi İrec Mescidi ile iki üst düzey Hizbullah yetkilisini yaptırım listesine aldı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yaptığı yazılı açıklamada, kararın, terörle mücadelede uygulanan 13224 nolu Başkanlık Kararnamesi kapsamında alındığını bildirdi.

İran yönetimi ve İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü liderlerinin kendi çıkarları için yıllardır Irak halkına ait kaynakları sömürdüğünü belirten Pompeo, "Bugün ABD, Irak'taki Kudüs Gücü'nün kıdemli generallerinden olan ve aynı zamanda İran'ın Bağdat Büyükelçisi olarak hizmet veren Irec Mescidi'ye yaptırım uygulayarak Irak halkını İran'ın etkisinden korumak için bir adım daha atmıştır." ifadesini kullandı.

Pompeo, Mescidi'nin yıllardır Kudüs Gücü'nün Irak'taki faaliyetlerine yardımcı olduğunu, ayrıca Iraklı milis gruplara eğitimin yanı sıra büyük ölçekli finansal destekler sağladığını belirtti.

Mike Pompeo, şunları kaydetti:

"Mescidi, bu faaliyetlerle Irak hükümetinin altını oydu, mezhepçiliği artırdı ve barışçıl Iraklı protestocuları şiddetle hedef aldı. Irak'taki ABD ve koalisyon güçlerine yönelik saldırılardan sorumlu grupları yönetti veya destekledi. Bugünkü eylem, ABD'nin İran rejiminin bölgedeki zararlı davranışına karşı koymaya devam edeceğinin bir başka hatırlatıcısıdır."

Üst düzey Hizbullah yetkililerine de yaptırım

Diğer yandan, Hizbullah'ın da başta Lübnan olmak üzere birçok bölgede benzer faaliyetler yürüttüğünü ifade eden Pompeo, grup üzerindeki baskıyı artırmak ve finansal ağlardaki faaliyet gösterme kabiliyetini engellemek için Nabil Qaouk ve Hassan Al Bağdadi adlı iki Hizbullah görevlisini de yaptırım listesine aldıklarını bildirdi.

Pompeo, bu isimlerin, Hizbullah'ın en yüksek karar alma organı durumunda bulunan ve grubun Şura Konseyi'ni seçen üst düzey yönetim üyeleri olduğuna dikkati çekti, Qaouk'un Hizbullah'ın sosyal ve ekonomik faaliyetlerini denetleyen Yürütme Konseyinde de görev yaptığını belirtti.

Pompeo, "Bu kararlar, kendi kişisel veya Tahran'ın çıkarlarını Lübnan halkının önünde tutan Hizbullah yöneticilerine bir mesajdır. ABD, bu terör örgütüyle mücadele etmeye kararlıdır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Bağdat İran Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500

Yorumlar (1)

432:

defolun gidin ırak bağımsız olsun güçlensi gitmezsiz neden israile karşı bölgede kimse güçlü olmasn eninde sonunda dünyada tüm yahudi alçaklarında israilinde defterini düreceğimi ergeç olacaktır inşallah amin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title