Haberler

60'ıncı Yerel Gazetecilikte Meslek İçi Eğitim Semineri Malatya'da Düzenlendi

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, kurumun genel kurulda Malatya'da şube açma yönünde karar aldığını belirterek, "Kentte, gazetelerin daha iyi matbaalarda basıldığı, daha çok gazetecinin çalışıp ekmek yediği, daha yüksek maaş aldığı, patronların da iyi kazandığı bir ortam oluşturmaya çalışacağız.

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, kurumun genel kurulda Malatya'da şube açma yönünde karar aldığını belirterek, "Kentte, gazetelerin daha iyi matbaalarda basıldığı, daha çok gazetecinin çalışıp ekmek yediği, daha yüksek maaş aldığı, patronların da iyi kazandığı bir ortam oluşturmaya çalışacağız. BİK, kente yük olmaya değil, yük almaya gelecek" dedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Konrad Adenauer Stiftung'la ortaklaşa düzenlediği 60'ıncı 'Yerel Gazetecilikte Meslek İçi Eğitim Semineri', Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nin ev sahipliğinde düzenlendi. Yerel medyanın sorunlarının ele alındığı, çeşitli çözüm önerisinin sunulduğu seminerin açılışına, Malatya Vali yardımcısı Abit Öztoprak, Belediye Başkan yardımcısı Selim Pilten, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan vekili Turgay Olcayto, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan yardımcısı Vahap Munyar, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman'la Malatya, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Kahramanmaraş, Muş, Tunceli ve ilçelerinden çok sayıda gazeteci katıldı.

Seminerin açılışında konuşan BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, Van'daki depreme dikkati çekti. Van'da 11 yerel gazete olduğunu bildiren Atalay, depremde sadece bir gazetenin çıkabildiğini belirtti. Bir gazetenin idari binasının, birkaç gazetenin de matbaasının zarar gördüğünü aktaran Atalay, BİK olarak bu gazetelerin çalışabilmesi için ellerinden geleni yerine getireceklerini anlattı. Atalay, basının çalışmasını görevini ifa etmesi gerektiğini söyledi.

Basının kötü günde ümit aşılaması gerektiğine işaret eden Atalay, "Gazeteciler, herkesin karamsar olduğu, morallerin bozuk olduğu, insanların çadır için, yemek için hakikaten sıkıntılar yaşadığı bir dönemde devletin ve halkın buluşmasını sağlayacak. Onlar arasında köprü olacak, sıkıntıların giderilmesine katkı sağlayacak. Yapılanları da halka duyuracak. Bu noktada güçlü bir basının önemini anladık. Van'da 'Van Postası' diye bir gazete var. O gazete depreme rağmen çıktı. Sahibini de tebrik ettim. Baştan sona gazeteyi inceledim. Van ve yöresinin sorunları ve özel haberlerle doluydu. 'Gazetecilik bu' dedim. O ilde iyi ki o gazete var. Depremde çıkmak hakikaten önemliydi" dedi.

Van'da kurum olarak medya merkezi olan bir çadır kurduklarını aktaran Atalay, "Çadırda bilgisayarlar var. Gazeteciler gelip soluklanabilecek, haberlerini geçebilecek" diye konuştu.

BİK olarak Türkiye'nin bütün illerinde olmaları gerektiğini kaydeden Atalay, şunları söyledi: "Herhangi bir sorun varsa onları düzelteceğiz. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile el ele verdik. Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğümüz, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TRT, Anadolu Ajansı ne kadar kurum ve kuruluş varsa, el ele, kol kola çalışarak sorunları çözmeye çalışıyoruz. Başımızda da basından sorumlu Bakan Bülent Arınç var. Arınç hükümetin en etkin bakanlarından biri. Ağabey pozisyonunda bir insandır. Onun döneminde pek çok sorunun çözülebileceğine inanıyorum."

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin ve oluşturulan platformun hazırlayacağı çalışmaların çok hızlı yasalaşabileceğini düşündüğüne dikkat çeken Mehmet Atalay, "Sayın Bülent Arınç'ın bir sözü var. 'Teröristlerin işine yaramayacak ama basının, tutuklu gazetecilerin sorunlarını çözecek bir metni hazırlayın, getirin, onu hemen yasalaştıralım' demişti. Sözünün arkasında olacağını biliyorum. Bu konudaki düşüncelerini başbakanımız da belirtmişti. Cumhurbaşkanımız da yine bu konuda elinden geleni yerine getirecektir. Desteğini belirtiyor" diye konuştu. Atalay, Türkiye'nin zengin büyük bir ülke olduğunu, kaynaklarının bütün sorunları çözmeye yeteceğini aktardı.

OLCAYTO: HALA 60 GAZETECİ CEZAEVİNDE

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkan Vekili Turgay Olcayto ise bir yandan terör belasının, bir yandan depremin aldığı 500'ün üzerinde yurttaşın acısının yaşandığı güç günlere işaret etti. Gazetecilik açısından çok zor günler geçirildiğini bildiren Olcayto, 60'ı aşkın gazetecinin hala cezaevinde olduğunu belirtti.

"Hem ceza yasasında, hem terörle mücadele yasasında birtakım değişiklikler yapılması lazım" diyen Olcayto, onun için mücadele verdiklerini bildirdi. Olcayto, "Gazetecilere Özgürlük Platformu diye bir platform kurduk. Bu yan yana gelmeyen pek çok kuruluş için örnek olmalı. 94 örgüt bu platform içinde bir hukuk raporu hazırladık. Bu raporu yarın TBMM'de grubu bulunan bütün partilerin başkanvekillerine ileteceğiz. TBMM Başkanımıza da ileteceğiz. Randevu alabilirsek Başbakan'a iletilecek. Umuyoruz ki kısa sürede hem iktidarın, hem muhalefetin bir demokrasi ayıbı olarak gördüğü cezaevinde gazetecilik olayı sona ermiş olsun. Ülkenin kenetlendiği, bir ortamda barış içinde yaşamak bize nasip olsun" dedi.

KARADUMAN: OPTİMUMUMU YAKALAMAK GÜÇTÜR

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, son dönemdeki terör saldırısı sonucu şehit olan askerlerle Van'daki depremde hayatını kaybedenleri anarak başladığı konuşmasında, "Her meslekte olduğu gibi gazetecilikte de ideali yakalamak optimum noktaya ulaşmak oldukça güç. Bu güç noktaya ulaşmakta, bu zor noktaya ulaşmakta eğitim seminerlerinin rolü önemlidir, büyüktür" dedi. - Malatya / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
title