Haberler

Günler öncesinden uyarmıştı! Hatay'daki 6.4'lük depremin ardından Celal Şengör'ün sözleri yeniden gündem oldu

Güncelleme:

Hatay'da meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerin ardından yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör'ün geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama yeniden gündeme geldi. Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerden sonra Hatay ve Adana'ya dikkat edilmesi gerektiğini belirten Şengör, "Buralarda 6,7 6,6'lık deprem beklenebilir. Buna hazırlıklı olsunlar. Şu anda neresiyse orası. Şimdi Hatay daha riskli. Adana'da olabilir. Antakya'da da olacak." ifadelerini kullanmıştı.

Kahramanmaraş depremlerinin ardından bir kötü haber de Hatay'dan geldi. 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde ağır hasar olan Hatay'ın Defne ve Samandağ ilçeleri peş peşe sallandı.

ŞENGÖR'ÜN AÇIKLAMASI AKILLARA GELDİ

Defne'de 6.4, Samandağ'da 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem nedeniyle büyük korku yaşanırken, yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör'ün geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklama bir kez daha hatırlandı.

"ŞİMDİ HATAY DAHA RİSKLİ"

Kahramanmaraş'taki depremlerden sonra Hatay ve Adana'da deprem olabileceğini söyleyen Celal Şengör, "Bu tür depremlerde, genellikle depremin kendisinden 1 büyüklük mertebesi küçük bir artçı olur. Buralarda 6,7, 6,6'lık deprem beklenebilir. Buna hazırlıklı olsunlar. Şu anda neresiyse orası. Şimdi Hatay daha riskli. Adana'da olabilir. Antakya'da da olacak. Bununla ilgili zaman vermek mümkün değil. Hiçbir deprem şu tarihte olacak demek mümkün değil. Depremi önceden kestirmek hava durumunu kestirmek gibi değil." demişti.

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Güncel

Kahramanmaraş Celal Şengör Antakya Deprem Adana Hatay Güncel Haberler

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP iade-i ziyareti hazmedemedi, kibarlıktan anlamadılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP iade-i ziyareti hazmedemedi, kibarlıktan anlamadılar

Yurt dışı harç puluna 10 kat zam mı geliyor? Miktarı yalanlamayan GİB, stokçuları uyardı

Yurt dışı harç puluna 10 kat zam mı geliyor? Miktarı yalanlamayan GİB, stokçuları uyardı

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde aracıyla yolu kapatarak eylem yapan şahıs tutuklandı

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde aracıyla yolu kapatarak eylem yapan şahıs tutuklandı

500

Yorumlar (29)

Mikail arman:

Yahu lütfen kendi pisliğini yediğini tv'lerden ifade eden bu şahısı bilim insanı yerine koyarak soylediklerini ciddiye almayın.Bu şahısın yaptığı tahminler, her insanın yapabileceği artçı deprem tahminleridir.

50
268
yanıtYanıtla
ERKAN :

müslüman toplumların geri kalması sizin gibi hiç bir şey yapmayıp sadece Allaha inanarak her şeyin çözüleceğini savunmasından kaynaklı. Allah inancıyla bilimi sürekli ters gösterdiniz ve bu toplumu cahil bıraktınız

yanıt82
yanıt16
Mikail arman:

En teknolojik tedbirler dahi çare ve önlem değildir.En güzel tedbir, Yüce ALLAH'ın rızasına uygun bir şekilde yaşamaktır.Masumların, yoksulların Hakkını gözeterek,masum hayvanlara merhametli davranarak kibirden, bencillikten, şiddetten uzaklaşarak Adaletli yaşamaktır.

92
121
yanıtYanıtla
Murat Yanbay:

Ulan hiç bir allah ,tanrı, insan öldürmez akıl vermiş kullanın diye, ölmeyin acı çekmeyin ,mutlu olun ,gelişin diye… tedbir akıldır, zekadır !! Dua ederek uçamazsın uzaya çıkamazsın geleceği geliştiremezsin!! Diğerleri zaten insanlığın temeli bizde hepsi var ya sende ?

yanıt40
yanıt4
Ercan akdeniz:

Bu zaten biliniyor. Her büyük deprem sonrası bu dedğinin olduğunu herkes biliyor bu da tekrar etmişa damı deprem uzamnı ilan etmenin anlamı yok. her konunun uzmanı var

25
151
yanıtYanıtla
ERKAN :

ADAM PROF PROF SEN NESİNDE ADAMI KÜÇÜMSÜYORSUN ADAMLARIN YILLARCA SÖYLEDİĞİNİ KÜÇÜMSEDİNİZ BAK SONUNDA FELAKET YAŞANDI.

yanıt140
yanıt19
Hayri :

Bu deprem bilimi çok iyi ya surekli o da olabilir bu da olabilir 30 yıl mı desem 40 yıl mı 50 yılmı desem olur yani e zaten bu bilinen bi gerçek depremler her yerde her an ve her şiddette olabilir bu kadar okumaya gerek yok

46
113
yanıtYanıtla
ERKAN :

AL BAK HAYRİ ÇÖZMÜŞ OLAYI KAPATIN OKULLARI KİMSENİN EĞİTİM GÖRMESİNE GEREK YOK.

yanıt51
yanıt3
Ahmet Say:

50 şey söylüyorlar biri tutuyor sonra demiştim oluyor doğal afetlerin ne zaman nasıl olacağını kimse bilemez ancak binde bir ihtimali tutar

43
107
yanıtYanıtla
ERKAN :

SİZİN GİBİLER BİNLERCE ŞEY SÖYLÜYOR HEPSİ BOŞ ÇIKIYOR

yanıt44
yanıt3
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title