Haberler

53. Uluslararası Antalya Film Festivali

53. Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında Antalya Film Forumu açıldı.

53. Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında Antalya Film Forumu açıldı.

Forumun açılışında konuşan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ilk belediye başkanlığı döneminde film market projesini gerçekleştirdiklerini ancak görevden ayrıldıktan sonra bu etkinliğin iptal edildiğini belirtti.

Yeniden göreve geldikten sonra film forum direktörü Zeynep Atakan ve festival direktörü Elif Dağdeviren'in bununla ilgili teklifini tereddütsüz kabul ettiğini kaydeden Türel, Antalya'da sadece sinemanın taçlandırılması, ödüllendirilmesi değil, festivalin üretim cephesini de güçlendirmek ve Antalya'yı üretim merkezi haline getirmek istediğini söyledi.

Türel, Antalya'da çekilen filmlere ödüller verdiklerini anımsatarak, 2014 yılında film forumundaki projelerden "Rüzgarın Hatıraları" ve "Sarmaşık" ile 2015 yılındaki "Rauf" ve "Mavi Bisiklet" projelerinin birçok ödüle layık görüldüğünü ifade etti.

Türel, film forumunun, festivalin önemli ayaklarından olduğuna dikkati çekerek, "Antalya'yı sinema şehri yapmak gibi gibi hedefimiz var. Film festivalimiz bunun en önemli unsuru olacak. Belki de dünyanın en iyi film stüdyolarının olduğu bir plato yapmayı hedefliyoruz. Belki de dünyanın en önemli prodüksiyonları Antalya'da gerçekleşecek. Türk sinemasına da bu plato ev sahipliği yapacak." diye konuştu.

Direktörlüğünü Zeynep Atakan'ın yaptığı film forumunda, usta isimler ile kahvaltı buluşmaları, ustalık sınıfları ve work shoplar yapılacak. Forumda dünyaca ünlü yönetmen Asghar Farhadi de sinemaseverler ile buluşacak.

Kaynak: AA / Güncel

Elif Dağdeviren Menderes Türel Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title