Haberler

30 Yıldır "Konuşulan" Fotoğraflar

Yaklaşık 185 metre yüksekliğiyle "Başkent'in zirvesi" olarak tanımlanan One Tower Kule Konut ve AVM Projesi tarafından başlatılan “Sanat Günleri” etkinlikleri, bu kez kapılarını gazeteciler için araladı.

Yaklaşık 185 metre yüksekliğiyle "Başkent'in zirvesi" olarak tanımlanan One Tower Kule Konut ve AVM Projesi tarafından başlatılan "Sanat Günleri" etkinlikleri, bu kez kapılarını gazeteciler için araladı. Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) tarafından hazırlanan "30 Yılın Basın Fotoğrafları" sergisi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında One Tower Kule Konut ve AVM Projesi'nde Başkentliler ile buluştu.

İTO Yatırım ortakları Özkan Özçelik, Ahmet Pelit ve Orhan Tan ev sahipliğinde düzenlenen ve Türkiye Foto Muhabirleri Derneği tarafından hazırlanan "30 Yılın Basın Fotoğrafları" sergisi, sanatsever ve basın mensuplarının katılımıyla açıldı. Özkan Özçelik, açılışta, One Tower satış ofisinde böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Çeşitli zorluklarla halkın haber alma özgürlüğünü yerine getirmeye çalışan gazetecilerle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında buluşmanın gururunu yaşadıklarını anlatan Özçelik, "Projemizin satış ofisini bilindiği üzere sanat etkinliklerinin organize edileceği bir alana çevirdik. İlkini Hamit Yalçın'ın Anadolu Desenleri sergisiyle başlattığımız Sanat Günleri'ni bu kez gazeteciler için anlamlı bir güne çevirdik. Bugüne kadar çalışmalarıyla basından takip ettiğimiz foto muhabirleriyle bir araya gelme ve fotoğrafların hikayelerini dinleme fırsatı bulduk" dedi.

One Tower satış ofisinde düzenlenecek kültür-sanat etkinliklerini geleneksel hale getirmeye başladıklarını belirten Özçelik, proje sonlanana kadar satış ofisini bölgenin ihtiyaç duyduğu bir sanat galerisi gibi kullanmayı amaçladıklarını kaydetti.

TFMD Başkanı Rıza Özel de, Ankara'da One Tower projesini hayata geçiren İTO Yatırım'ın sponsorluğunda düzenlenen serginin oldukça güzel ve keyifli geçtiğini belirtti.

Sanatseverlerin "30. Yılın Basın Fotoğrafları" adlı özel albümde toplanan Türkiye'nin ödüllü basın fotoğraflarının yer aldığı sergide yakın dönem Türk basın tarihini izleme olanağı bulduklarını aktaran Özel, "Siyasetten spora, sanat dünyasından sıra dışı anları ölümsüzleştiren 30 fotoğraf, One Tower Projesi'nin sergi alanına dönüştürülen satış ofisinde sergilenmeye başladı. Herkesi bu eserleri izlemeye davet ediyorum" dedi.

Meslekte güç birliği yaratmaya çalıştıklarını ifade eden Özel, One Tower Projesi'nin sponsorluğunda gerçekleştirilen sergiye destek verenlere teşekkür etti.

31 Ocak tarihine kadar gezilebilecek sergi, katılımcılardan tam not aldı. Serginin açılışı sırasından TFMD Başkanı Özel, katılımcılara fotoğrafların hikayelerini de anlattı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gazeteciler Günü Özkan Özçelik Türkiye Pelit Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title