Haberler

30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ile Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ile Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kaya, mesajında, büyük Türk milletinin, kadim medeniyeti, köklü kültürü, inanç ve cesareti, fetih ve şanlı zaferleriyle tarihe çok önemli notlar düştüğünü belirtti.

Şanlı tarihte çok önemli bir kilometre taşı olan 30 Ağustos Zaferi'nin yıl dönümünü birlikte coşku içerisinde kutlamanın gururunu yaşadıklarını aktaran Kaya, şunları kaydetti:

"İşgale uğramış, zorluk ve yokluk içerisindeki aziz milletimizin istiklal mücadelesini taçlandıran, kurtuluşumuzun en önemli simgesi 30 Ağustos 1922'de kazanılan büyük zaferdir. Bu anlamlı zafer, millet-ordu bütünleşmesiyle verilen var oluş mücadelesini nihai başarıya ulaştırırken, istiklal savaşının temel hedefi olan, millet egemenliğine dayalı yeni bir devlete, Cumhuriyetimize kavuşmamızın yolunu da açmıştır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, 26 Ağustos'ta Afyon Kocatepe'de başlatılan büyük taarruz, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da kesin bir zafere ulaşmış, akabinde mukaddes vatanımız tamamıyla düşmandan arındırılmıştır."

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Türk devletinin, genç Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı" sözlerini hatırlatarak, şunları ifade etti:

"26 Ağustos 1922'de Dumlupınar Meydan Muharebesi ile başlayan ve 30 Ağustos'ta zafer ile sonuçlanan bu büyük ve anlamlı zaferin yıl dönümünde bizlere düşen, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği hedefler ve savunduğu değerler etrafında hareket ederek, emanet ettiği vatan ve Cumhuriyete sahip çıkmaktır. Tüm yokluklara ve sıkıntılara rağmen bizi bağımsızlığa kavuşturan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Atilla Kaya Zafer Haftası Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

title