Haberler

3 Ayrı Anket, 3 Aynı Sonuç: AK Parti Tek Başına İktidar Olamıyor

Güncelleme:

ANAR, Gezici ve Metropoll araştırma şirketlerinin yaptığı 3 ayrı ankete göre; 1 Kasım'daki seçimlerde, 7 Haziran'dan farklı bir sonuç beklenmiyor.

YSK'nın erken seçim kararı açıklamasının ardından, araştırma şirketleri de partilerin oy oranlarını bir bir açıklamaya başladı.

ANAR, Gezici ve Metropoll araştırma şirketlerinin yaptığı 3 ayrı ankete göre, 1 Kasım'daki seçimlerde, 7 Haziran Seçimleri'nin sonuçlarından çok da farklı bir sonuç beklenmiyor.

HAZIRLIKLAR BAŞLADI

AK Parti hükümeti kuramayınca, Yüksek Seçim Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istediği gibi 1 Kasım'da erken seçime gidileceğini açıkladı. Hükümet kurma görevi verilen Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim kabinesindeki isimleri belirlemek için milletvekillerine teklifler götürdü cevaplar için saat 18.00 bekleniyor. Partiler de seçim için hazırlıklara başladı.

TABLO AYNI DURUMDA

Öte yandan araştırma şirketleri de tekrar partilerin oy oranlarıyla ilgili anketler yayınlıyor. 3 ayrı anket şirketinin verdiği bilgiliye göre 1 Kasım'da yapılacak erken seçimde, 7 Haziran'da seçimlerinde alınan sonuçlardan çok da farklı bir tablo beklenmiyor.

ANAR: UZUN YILLAR TEK PARTİ İKTİDARI YAŞANMAYACAK

AK Parti'ye yakınlığıyla tanınan Ankara Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin (ANAR) sahibi İbrahim Uslu, CNN Türk'teki canlı yayında Türkiye'de uzun yıllar bir daha 'tek parti iktidarı' yaşanmayacağını ve koalisyonların Türkiye'yi yöneteceğini öngördü.

"Güneydoğu'da yaşanan terör HDP'yi tehdit etmiyor." Diyen Uslu, AK Part'nin yüzde 30 olan Diyarbakır'daki oyunun bomba patladıktan sonra yüzde 14'lere düştüğünü açıkladı.

GEZİCİ: TABLO DEĞİŞMEYECEK

1 Kasım'daki seçimde tablonun çok fazla değişmeyeceğini açıklayan şirketlerden biri de Gezici Araştırma Şirketi. Şirketin sahibi Murat Gezici, Samanyolu Haber Tv'de katıldığı Demokrasi Nöbeti programında yaptıkları son anketten çıkan sonuçları açıkladı.

Gezici Araştırma'nın anketine göre, AK Parti yüzde 39.2, CHP yüzde 26.4, MHP yüzde 16.2 ve HDP yüzde 14.1 oy aldı. HDP oy verenlerin yüzde 97'si tekrar HDP'ye oy vereceğini söylüyor. MHP oy verenlerin de yüzde 75 tekrar MHP'ye vereceğini söylüyor.

METROPOLL: AK PARTİ'NİN TEK BAŞINA İKTİDAR OLABİLECEK GÜCÜ YOK

7 Haziran Seçimlerini en doğru bilen Metropoll Araştırma Şirketi'nin sahibi Özer Sencar da, AK Parti'nin tek başına iktidar olabilecek oyu alamayacağını açıkladı. Hürriyet'ten Ahmet Hakan'a konuşan Sencar, CHP ve HDP'nin oyunda artış olduğunu belirtti, MHP'nin ise oy kaybettiğini vurguladı.

SEÇİM HDP'YE YARIYOR

Sencar'ın verdiği bilgiye göre, HDP'nin artışı partiler arasında sıralamayı değiştirmese de milletvekili sayısı bakımından HDP'yi üçüncü parti yapıyor. Metropoll'ün araştırmasına göre, oy oranları ve çıkarabilecekleri milletvekilleri sayısı şöyle:

AK Parti yüzde 41,7'lik oyla 259 milletvekili. CHP yüzde 25,5'lik oyuyla 133 milletvekili çıkarıyor. Yüzde 15,7'lik oy diliminde görülen MHP, 74 milletvekili çıkarabilirken, yüzde 14,7'lik oy alacağı öngörülen HDP'nin Meclis'te 84 sandalyeye ulaşacağı belirtiliyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Yüksek Seçim Kurulu Murat Gezici Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500

Yorumlar (807)

sinan_34:

sonuna kadar hedepeeeeeeeeeeee canımısla senınleyız hdpppppppppp

103
158
yanıtYanıtla
Vatan sever:

Hdp ye oy verenlere soylenecek tek sey. Teroristsiniz.

147
107
yanıtYanıtla
yaman02:

Oyomuz AKP ye

81
125
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Oyum bundan sonra MHP ye gardas.

62
123
yanıtYanıtla
yeliz capar:

Oylar tek Demokrat Partiye HDPye

123
31
yanıtYanıtla
fakir halk:

asla iktidar olmayacak çünkü halk gerçekleri gördü 13 yıldır barışı sağlamadı sağlamayacak

84
69
yanıtYanıtla
mehmet:

HDP kurbaniz sana barışı ancak sen getirirsin

64
61
yanıtYanıtla
Komplikatör:

Erdoğan istifa edip tekrar başbakan olsun, millet başkasının iktidarına güvenmiyor

32
86
yanıtYanıtla
Pikachu:

Ülkenin gündemi 8 hazirandan beri koalisyon görüşmeleri inşallah bu milletimize ders olur ve bu seçimde ona göre karar verir inşallah.Anladık gördük ki dört Kocalı kadın misali koalisyon dan bu ülkeye Hayır yok.

53
65
yanıtYanıtla
aga61:

Algi operasyonu bu ak parti tek basina gelecek bence.

40
74
yanıtYanıtla
Tüm 807 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title