Haberler

28 Şubat Soruşturması İçin Ne Yazdılar?

Güncelleme:

İşte 28 Şubat Soruşturması kapsamında gözaltına alınanlarla ilgili köşe yazarlarının yaptığı yorumlar.

28 Şubat'a ilişkin operasyonda gözaltına alınan Emekli Org. Çevik Bir, uygulama belgesindeki imza için sorgulanacak. Peki 28 Şubat gözaltıları için köşe yazarları ne yazdı?

"28 ŞUBAT İSMİ NEREDEN GELİYOR?"

Ertuğrul Özkök - Hürriyet:28 Şubat ismi, 1997 yılında o gün toplanan Milli Güvenlik Kurulu'nun aldığı kararlar" nedeniyle verildi. TBMM'nin, o dönemin MGK üyelerine ve yaşayan bütün bakanlarına şu soruyu sorması gerekmez mi?

A) O bildiriyi neden imzaladınız?

B) İmzaladığınız yetmiyordu da bir de niye uygulama kararları çıkarıp onları da yürürlüğe soktunuz?

Mehmet Barlas - Sabah:"Geçmişle hesaplaşma"nın amacı, istenmeyen ve ayıplı durumların tekerrür etmemesinin sağlanması ve bunların faillerine verilen cezaların gelecekte böyle girişimlerde bulunmaya cüret edecek kişilere ibret olmasıdır.

Ahmet Altan - Taraf:"Psikolojik savaşın" en fazla devreye sokulduğu, fütursuzca insanlara iftira atıldığı, sahte belgelerle andıçlar düzenlendiği, medyanın yardımına en fazla koştuğu darbelerden biri olan 28 Şubat da yargı önüne çıkıyor.

Ahmet Hakan - Hürriyet:"BU kadına haddini bildiriniz" sözünü anımsadım ve müthiş bir ferahlama duygusuyla dolup taştım. Parlamentoda "Dışarı! Dışarı! Dışarı" diye tempo tutanları anımsadım ve bir tatlı huzur duydum. Askeri brifingleri çılgınca alkışlayarak izleyenleri anımsadım ve çok mutlu oldum. Sincan'dan geçirilen tankları anımsadım ve muazzam bir keyifle dopdolu oldum...

Zülfü Livaneli - Vatan:Eğer askeri darbelerin tümüne birden karşı çıkmazsak, bizim gibi düşünmeyen bir grubun da kendi askerini getirerek üzerimizde zulüm uygulamasına, felsefi anlamda tutarlı olarak karşı çıkamayız.

Emre Aköz - Sabah:Peki ya, "Hıyarım var" diyen darbecilere, tuz yetiştiren yüksek yargı mensupları, üniversite yöneticileri ve medyacılar ne olacak? Göreceğiz...

Mehmet Ali Birand - Milliyet:Sonunda hesap verme dönemi başladı.

Bu dava gerekliydi. 12 Eylül darbesini mahkemeye taşıyacaksanız, 28 Şubat' ı görmezden gelemezdiniz. Türkiye bir köprüden geçiyorsa, yargı sistemimiz de bir köprüden geçiyor. Atılan her adım dikkatle izleniyor ve çentik tutuluyor.

Nazlı Ilıcak - Sabah:Çevik Bir, Genelkurmay 2. Başkanı sıfatıyla gelişmelerden sorumluysa, bunun ucunun dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'ya uzanması doğal. 28 Şubat bir darbe teşebbüsüyse, "Bin yıl sürecek" diyen Hüseyin Kıvrıkoğlu bu darbenin neresinde görülmeli?

Ruhat Mengi - Vatan:Kim ne derse desin artık Türkiye'de adaletten söz edilemez efendim!

Mehmet Y. Yılmaz - Hürriyet:Türkiye'yi 28 Şubat'a götüren süreçte yaşananlar memleketin yasalarının çiğnenmesiyle gerçekleştiyse, bunu elinin tersiyle bir kenara itecek kurum da Milli Güvenlik Kurulu değil miydi? O kurul, bu kararları oybirliğiyle imzaladığına göre soruşturmaya neden dahil edilmedi diye merak ediyorum.

Ali Bayramoğlu - Yenişafak:Ve 28 Şubat sonunda onlar arasındaki yerini aldı... Tüm bunlar, "sivilleşme süreci"nin hayati önemdeki "yüzleşme, yaptırım, hesap sorma" boyutlarına işaret eder. 28 Şubat soruşturması asla 28 Şubatvari bir cadı avına dönmemelidir.

Cüneyt Özdemir - Radikal:28 Şubat'ı bile sahiplenen yeni CHP zihniyetini anlamak gerçekten zor.

Gülay Göktürk - Bugün:Beklenen gün! Bugünü çoktandır bekliyorduk. Ben kendi payıma, 28 Şubat 1997'den beri biliyordum bir gün bugünün geleceğini...

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Çevik Bir Hürriyet 28 Şubat Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title