Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kanada'da etkinliklerle kutlandı

Güncelleme:

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 102. yıl dönümü Kanada'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 102. yıl dönümü Kanada'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Kanada'nın Edmonton kentindeki Edmonton Türk Kanada Derneği tarafından organize edilen kutlamaya, Türkiye'nin Vancouver Başkonsolosu Taylan Tokmak, Kanada Turizm Bakanı Randy Boissonnault ve Ukrayna'nın Edmonton Başkonsolosu Oleksandr Danyleiko ile çok sayıda Türk vatandaşı katıldı.

Edmonton Türk Kanada Derneği salonunda düzenlenen kutlamada, Türk çocuklarının yanı sıra Ukraynalı, Filistinli ve diğer Müslüman topluluklardan çocuklar da yer aldı.

Törende Filistinli bir çocuğun, Ukraynalılar için yazdığı şiir duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Alberta Eyalet Başbakanı Jason Kenney ve Edmonton Belediye Başkanı Amarjeet Sohi de yayınladıkları resmi açıklamalarla, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladılar.

Gezici konsolosluk hizmetleri de veriliyor

Öte yandan, Türkiye'nin Vancouver Başkonsolosluğu görevlileri, Edmonton kentinde gezici konsolosluk hizmeti veriyor.

İki şehir arasında yaklaşık 1300 kilometre mesafe olması nedeniyle, yılın belli zamanlarında Edmonton ve Calgary'ye gelen Vancouver Başkaosolosluğu görevlileri, buradaki Türk vatandaşlarının vekalet, askerlik, pasaport ve kimlik yenileme gibi işlemlerini gerçekleştiriyor.

23 Nisan coşkusu Montreal'de de yaşandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Montreal'de de kutlama yapıldı.

Montreal'de faaliyet gösteren dernek ve vakıfların katılımıyla Türkiye'nin Montreal Başkonsolosluğu himayesinde gerçekleştirilen ortak program, coşkulu anlara sahne oldu.

Programa, Türkiye'nin Montreal Başkonsolosu Sencer Yöntem ile THY Montreal, Kanadalı Türkler Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu, Turquebec Derneği, Montreal Türk İş Kadınları Derneği, Montreal Türk Kadınlar Derneği, Kanadalı Türkler Platformu, Montreal İslama Davet Vakfı yöneticileri ve mensupları katıldı.

Montreal Türk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programda çocuklara hediyeler dağıtıldı.

Minik yüzlere Türk bayrağı ve değişik figürler çizildi, pamuk şeker verildi.

Kaynak: AA / Güncel

23 Nisan Kanada Çocuk Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title