Haberler

22 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Tuğgeneral Gürak, İki Haftalık Süre İçinde Meydana Gelen 63 İçgüvenlik Olayında 22 Teröristin Etkisiz Hale Getirildiğini Açıkladı.

Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, iki haftalık süre içinde meydana gelen 63 içgüvenlik olayında 22 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Karargahı Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Basın Bilgi Merkezi'nde Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısını yapan İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, ilk olarak 8 Mayıs 2009 tarihinden bugüne kadar meydana gelen 63 içgüvenlik olayına ilişkin bilgi verdi. Tuğgeneral Gürak şöyle devam etti:

"Bu olaylarda toplam 19 adet El Yapımı Patlayıcı düzeneği, güvenlik kuvvetleri tarafından etkisiz hale getirilerek olası zayiatlar önlenmiştir. Bu patlayıcılar içinde, Bingöl İli Merkez İlçesi dağlık arazi kesiminde etkisiz hale getirilen 30 kılogramlık amonyum nitrat ihtiva eden patlayıcı olası etkisi açısından dikkat çekmektedir.

Dönem içinde 6'sı teslim olmak üzere toplam 22 terörist etkisiz hale getirilmiştir. (6 teslim,4 yakalama,12 ölü)

Bölücü terör örgütü, amacına ulaşmak için, geçmişte olduğu gibi son günlerde de sivil vatandaşlarımızı hedef almaya devam etmektedir. Dönem içinde, 9 Mayıs 2009 tarihinde Şırnak ili Cudi dağı-Kemerli bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca yola tuzaklanmış patlayıcının, sivil bir aracın geçişi esnasında patlaması sonucu, 2 köy korucusu şehit olmuş, 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 2 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Yaralılar, askeri helikopter ile Şırnak Asker Hastanesine sevk edilmiş ve tedavi altına alınmıştır. Olay sonrası yapılan araştırmada, Bölücü terör örgütü mensuplarınca yola döşenen patlayıcının uzaktan kumandalı olduğu tespit edilmiştir.

Aynı tarihte, Şırnak'ın maden ocağı bölgesinde, Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca basma düzenekli olarak tuzaklanan mayının patlaması sonucu 14 yaşındaki bir vatandaşımız yaralanmıştır. Dönem içinde, 11 Mayıs 2009 tarihinde Hakkari ili Çukurca ilçesi Irak sınırı hattında bulunan Çayırlı bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca tuzaklanan mayının patlaması sonucu, J. Er. Lokman Tekin şehit olmuştur. Yine dönem içinde, Mardin ile Nusaybin ilçesi Dibek dağı bölgesinde, 12 Mayıs 2009 tarihinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca tuzaklanan mayının patlaması sonucu, yaralanan P. Er. Yusuf Polat, tedavi gördüğü Diyarbakır Asker Hastanesinde, yapılan tüm müdahalelere rağmen, 14 Mayıs 2009 tarihinde şehit olmuştur."

-ERUH OPERASYONU-

Tuğgeneral Metin Gürak, Siirt'in Eruh ilçesinde 14 Mayıs 2009 tarihinde yapılan başarı operasyonla ilgili de bilgi verdi. Yapılan istihbarat çalışması sonucu, bir grup teröristin, Siirt'in Eruh ilçesi Yassıdağ bölgesinde, eylem hazırlığı içerisinde olduğu bilgisinin alındığını vurgulayan Tuğgeneral Gürak, "14-15 Mayıs 2009 gecesi, bölgeye bir operasyon birliği sızdırılmış ve bu birlik, 15 Mayıs 2009 günü saat 07.50'de Körüklükaya'nın 3 kilometre kuzeydoğusunda 1964 rakımlı tepe bölgesinde teröristlerle çatışmaya girerek, 2 teröristi etkisiz hale getirmiştir" diyerek şöyle devam etti:

"Teröristlerin açtığı ilk ateş sonucu, bir Geçici Köy Korucusu şehit olmuş, 1 Geçici Köy Korucusu yaralanmıştır. Çatışmaya giren birlik, büyük bir özveri ile yakın teması sürdürerek teröristlerin bölgeden kaçmasını önlemiştir.

Çatışma haberinin alınması ile birlikte, 2 adet taarruz helikopteri desteğinde, özel harekat birlikleri, helikopterlerle süratle bölgeye sevk edilerek teröristlerin muhtemel kaçış noktaları kapatılmıştır. Bu esnada şehit ve yaralı personel helikopterle tahliye edilmiş ve yaralı personel Şırnak Asker Hastanesinde tedavi altına alınmıştır.

Takviye birlikleri, aynı gün saat 10.30'da teröristlerle temasa girerek 3 teröristi etkisiz hale getirmiştir. Bu esnada teröristlerin açtığı ateş sonucu 1 Geçici Köy Korucusu ve 1 Uzman Çavuş yaralanmıştır. 16 Mayıs 2009 günü havanın aydınlanması ile birlikte hedef bölgesine girilerek, 2 terörist daha etkisiz hale getirilmiştir. Sonuç olarak; operasyonda 2'si kadın olmak üzere toplam, 7 terörist silahları ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Çatışmada; 1 Geçici Köy Korucusu şehit olmuş, 2'si Geçici Köy Korucusu olmak üzere toplam 4 güvenlik görevlisi hafif şekilde yaralanmıştır.

Bu operasyon; istihbarata dayalı olarak çok iyi bir planlama ile başlatılmış, bölgedeki Geçici Köy Korucularının büyük kahramanlık göstermesi ve operasyon bölgesinin çembere alınarak, teröristlerin kaçmasının engellenmesiyle operasyon başarıyla sonuçlanmıştır."

Dönem içi yapılan operasyonlarda ele geçen mühimmata ilişkinde bilgi veren Tuğgeneral Metin Gürak, "2 adet Kanas keskin nişancı tüfeği, 13 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet G-3 piyade tüfeği, 2 adet RPG-7 roketatar, 14 adet RPG-7 roketi, 3.632 adet çeşitli çapta fişek, 25 adet el bombası, 16 kg plastik patlayıcı, 1 kg.TNT, 2 adet anti personel mayın, 67 adet elektrikli fünye, 28 m. İnfilaklı fitil, 4 adet Gece görüş cihazı, 4 adet el telsizi, 227 kg patlayıcı madde yapımında kullanılan amonyum nitrat gübresi" ele geçirildiğini belirterek, "Özellikle ele geçirilen patlayıcı madde ve mayınlar dikkate alındığında, önümüzdeki günlerde ses getirecek büyük bir eylemin önüne geçilmiştir" dedi.(ANKA/SÜRECEK))

(ÜNS/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

Bakmadan Geçme

24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu! Astrolog Meral Türkiye Kupası şampiyonunu bildi mi, Astrolog Meral ZTK tahmini neydi 2024? 23-24 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Fenerbahçe PFDK kaç maç ceza aldı? Mert Hakan Yandaş Oosterwolde kaç maç ceza aldı? #128680 23-24 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Ziraat Türkiye Kupası'nı alan UEFA'ya gider mi? Ziraat Türkiye Kupası'nı kim kazandı? Beşiktaş mı Trabzonspor mu, ZTK'yı kim aldı? Beşiktaş marşları: En güzel Beşiktaş sözleri ve Beşiktaşlı şarkıları nelerdir? Beşiktaş taraftar sözleri 2024 #9917 Aldatmak bu hafta yok mu?
O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

title