Haberler

12 Yaşındaki Muhammed Kuran'ı En Güzel Okuyan Kişi Olmak İstiyor

Çorum'da hafızlık eğitimi alan ve kentteki çeşitli etkinliklerde Kur'an-ı Kerim okuyan 12 yaşındaki Muhammed Yaşar Şahin, güzel sesiyle dikkat çekiyor.

Beş yaşında mahallesindeki camideki Kuran kursu ile hafızlığa ilgi duymaya başlayan Şahin'in, bugüne kadar girdiği, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmalarında il birinciliği ile bölge ikinciliği bulunuyor.

Kentte düzenlenen çeşitli etkinliklerde Kuran okuyarak, güzel sesiyle herkesin beğenisini toplayan Şahin, hafızlık eğitimini tamamladıktan sonra ilahiyat fakültesini bitirmeyi planlıyor.

Ortaokulun 5. sınıf öğrencisi Şahin, AA muhabirine, Kur'an ile tanıştıktan sonra Kur'an ile büyümeye başladığını söyledi.

Kur'an-ı Kerim'i en güzel şekilde okumak için çalıştığını, bununla ilgili eğitim aldığını anlatan Şahin, şunları dile getirdi:

"Kuran'la 5 yaşında mahallemizdeki camide düzenlenen kursta tanıştım. Yaklaşık bir yıldır müftülüğümüze bağlı Hıdırlık Kuran Kursunda hafızlık eğitimi alıyorum. Kur'an-ı Kerim'den 150 sayfa ezberledim. Hafızlığımı bitirdikten sonra dünyada Kur'an-ı Kerim'i en güzel okuyan kişi olmak istiyorum. Şu anda Çorum'da Hasan Çakmak hoca bu konuda çok iyi. Ben, Hasan Hocayı da geçip, dünyada Kur'an-ı Kerim'i en güzel okuyan kişi olmak istiyorum. Bunun için çok çalışacağım."

"Güzel sesimle Kuran okuyup, insanları İslamiyet'e davet edeceğim"

İmam hatip olduktan sonra Sultanahmet, Eyüp Sultan, Beştepe Millet Cami gibi büyük camilerde görev almak istediğini, yurt dışına gidip İslamla ilgili çalışmalar yapmak istediğini ifade eden Şahin, "İnsanlara Kur'an-ı Kerim'in ne kadar güzel olduğunu göstereceğim. Güzel sesimle Kur'an okuyup, insanları İslamiyet'e davet edeceğim. İnşallah bunu başaracağım. İnsanları İslamiyet'e uyandırmak için çalışacağım." diye konuştu.

Bir diğer hayalinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tanışmak olduğunu söyleyen Şahin, gireceği Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmalarından elde edeceği başarılarla bu imkanı yakalamak istediğini sözlerine ekledi.

"Kuran kursuna kendi isteğiyle başladı"

Şahin'in babası Muzaffer Şahin de oğlunun henüz 5 yaşındayken yaz Kuran kursuna kendi isteğiyle başladığını söyledi.

Oğlunun sesinin güzel olduğunu ve hevesi olduğu için bir camide ezan da okuduğunu belirten Şahin, "Oğlum kendi isteğiyle başladığı Kuran eğitimini şimdi hafızlık eğitimi ile sürdürüyor. Şükürler olsun bugünlere geldik. İnşallah devamını da Rabbim nasip eder bizlere. Vatanına, milletine hayırlı bir evlat olmasını diliyorum Allah'tan." dedi.

Muhammed Yaşar Şahin'in hafızlık eğitimi aldığı Recep Ağzıkara ise Şahin'in yaşının küçük olmasına rağmen gayet istekli çalıştığını ve başarılı olduğunu vurguladı.

Şahin'in kursa geldiği ilk hafta "Hocam vakit ezanını ben okumak istiyorum" diyerek kendilerini şaşırttığına işaret eden Ağzıkara, "Muhammed, hafızlık eğitimine devam ediyor. Onun için gönlümüzden geçen, hem Kuran okumada hem hafızlıkta Türkiye dereceleri elde etmesi. Gayet istekli çalışıyor. Mahrecinde, sesinde hiçbir sıkıntı yok. İnşallah hem şehrimizi, hem kursumuzu temsil edecek. Başarılı, vatanına milletine hizmet etmek isteyen, arkadaşlarına da bu anlamda güzel örnek olan bir öğrencimiz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Muzaffer Şahin Kuran-ı Kerim Çorum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title