Haberler

11. Mersin Uluslararası Müzik Festivali

Güncelleme:

11. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, operanın divası Michele Crider'le sona eriyor.

2007 yılında Avrupa Festivaller Birliği'ne (EFA) kabul edilerek adını uluslararası alanda da duyurmayı başaran 11. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, bugün (18 Mayıs Cuma) opera dünyasının divası Michele Crider'i ağırlayacak. 30 Nisan'da başlayan ve sanatseverleri 22 etkinlikle buluşturan festivalin kapanış konserinde Crider'e Şef Işın Metin yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası eşlik edecek.

Bilkent Senfoni Orkestrası, 17 Mayıs Perşembe günü Mersin Kültür Merkezi'nde verdiği muhteşem konserde Macar viyolensel sanatçısı László Fenyö'ye eşlik etti. Orkestra ünlü Çek bestecisi Antonín Dvořák'ın iki yapıtını seslendirdi.

Klasik müzik, oda orkestraları, resitaller, bale ve dans gösterileriyle 11 ayrı sahnede toplam 1.370 kişinin sahne aldığı Mersin Müzik Festivali bu yıl Yunanlı besteci Mikis Theodorakis'in Zorba Balesi'ne ev sahipliği yaptı. Zorba, sahnelendiği 35 ülkenin ardından Mersin prömiyerini 11. Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nde yaptı. Yaklaşık 600 kişinin izlediği bale gösterisi izleyiciden büyük beğeni topladı.

Mersin'de ilk kez sahne alan Polonyalı MozART Grubu izleyiciye pop müzik, klasik müzik, mizah ve parodi dolu bir gece yaşattı. Üstün müzik kabiliyetlerini tiyatro oyunculuğu ile buluşturan grup, konser salonlarının ağırbaşlı resmiyetinden uzak muhteşem bir müzikal komedi sergiledi.

Festivalin unutulmaz konserlerinden biri ise fado'nun kraliçesi olarak adlandırılan Cristina Branco'ydu. Ünlü sanatçı, Festival kapsamında ilk kez Türkiye'ye geldi. Branco, yaklaşık iki saat süren konseriyle Mersinlilere unutulmaz anlar yaşattı.

Yürütme Kurulu Başkanlığını Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Faik Burakgazi, sanat yönetmenliğini ise Devlet Opera ve Balesi Eski Genel Müdürü Remzi Buharalı'nın üstlendiği Festival, 12 ücretli, 10 ücretsiz olmak üzere toplam 22 etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mersin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title