Haberler

Gümüşhane'de Devlet Övünç Madalyası Töreninde Duygusal Anlar Yaşandı

Gümüşhane'de Devlet Övünç Madalyası töreninde duygusal anlar yaşandıGÜMÜŞHANE - Gümüşhane'de şehit ailesi ve gaziler onuruna düzenlenen Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih töreninde gözyaşları sel oldu.

Gümüşhane'de Devlet Övünç Madalyası töreninde duygusal anlar yaşandı

GÜMÜŞHANE - Gümüşhane'de şehit ailesi ve gaziler onuruna düzenlenen Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih töreninde gözyaşları sel oldu.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın övünç madalyası mesajının okunmasının ardından ilk olarak Vali Okay Memiş tarafından Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarıyla girilen silahlı çatışma sonucunda 1 Şubat 2016 tarihinde şehit olan Jandarma Teğmen Recep Erdoğan'ın babası Vahittin Erdoğan, annesi Mecnur Erdoğan ve kardeşi Osman Erdoğan'a Devlet Övünç Madalyası ve beratı takdim edildi.

Gözyaşları içerisinde madalya ve beratı alan baba Vahittin Erdoğan "Vatan sağ olsun. Böyle binlerce evlat vatanımıza feda olsun" sözleri ayakta alkışlanırken, gözyaşları arasında çocuklarının beratını alan anne Mecnur Erdoğan ise gözyaşlarına hakim olamadı.

15 Temmuz hain darbe girişimi sonucunda Ankara İl Jandarma Genel Komutanlığı önünde yaralanarak gazi olan Serdar Aydın eşi, kızı ve oğluyla, yine 15 Temmuz hain darbe girişiminde Cumhurbaşkanlığı külliyesi önünde yaralanarak gazi olan Nejmettin Utuş'a Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Vali Okay Memiş tarafından takdim edildi.

"Türk milleti olarak hiçbir zaman mülteci olmadık ya öldük ya da yeni bir devlet kurduk"

Üstün görev anlayışı içinde feragat, fedakarlık, başarı ve yararlılık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı olmasından dolayı 2993 sayılı Madalya ve Nişanlar Kanunu gereğince Bakanlar Kurulu'mun önerisi üzerine Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası tevcihlerinin gerçekleştiği törende konuşan Vali Memiş, Türk milleti olarak hiçbir zaman mülteci olmadıklarının altını çizerek "Ya öldük ya da yeni bir devlet kurduk. 1071'de kapıları açılan Anadolu'da var olma mücadelesi veriyoruz. Hiçbir zaman da emperyalist emellerle hareket etmedik. Şu anda da aynı duygu ve düşünceyle, aynı hoşgörüyle 'Dünya 5'ten büyüktür' diyen, dünyadaki mazlum milletlerin adeta umudu olan Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Afrin'de Türk Silahlı Kuvvetlerimizle bir harekat yapılmaktadır. Ben Cenab-ı Hak'tan ordumuzu muzaffer eylemesini niyaz ediyorum. İnşallah ordumuz orada yol almış, Suriye'nin kuzeyinde yuvalanmış terör örgütlerini en kısa sürede temizleyecektir" dedi.

"İçerideki düşmanlarla uğraşmak çok zor bir iş"

Devletleri devlet yapanın o vatan uğruna verilen şehitler olduğunu belirten Vali Memiş, şunları söyledi: "Ayrıca terörle mücadelede şehitlerimiz var. Allah hepsine rahmet eylesin. Aynı şekilde 15 Temmuz şehitlerimiz ve gazilerimiz var. Hakikaten 15 Temmuz'da devlet ve millet olarak çok büyük bir badire atlattık. Dışardaki düşmanları biliyoruz. Dışardaki düşmanların bize neler yapacağını biliyoruz. Ama içerideki düşmanlarla uğraşmak çok zor bir iş. Tarih kitaplarımıza baktığımızda Türk devletleri hep içten yıkılmış. Keşke olmasa, bu topraklarda hain olmasa. Devlet övünç madalyası verdiğimiz bu değerli kardeşlerimiz sivil vatandaşlar. Bizler gibi kamu görevlisi, asker, polis değil. Kendi işleri değil ama 15 Temmuz'da bu milletin bölünme ihtimalini, riskini gördüler ve kendi canlarını hiçe sayarak kendilerini ortaya attılar. Allah onlardan razı olsun."

Şehit babası Vahittin Erdoğan'a "Senin gözlerine bakınca eriyoruz, ne desek boş" diye seslenen Vali Memiş, "Sizin çocuğunuz şehit olmadan önce sadece sizin çocuğunuzdu. Artık 80 milyonun evladıdır. Sizler de şehidimizin bizlere emanetisiniz. Sizler için ne yapsak azdır. Her daim yanınızdayız. Ben Sayın Cumhurbaşkanımız adına şehit ailelerimiz ve gazilerimize fazlasıyla layık oldukları madalyaları takdim etmekten büyük onur duyduğumu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Törene Milletvekilleri Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş, Vali Yardımcıları Ali Arıkan, Aytaç Akgül, İlçe Kaymakamları, Cumhuriyet Başsavcısı Abidin Bozkan, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhammet Hilmi Avan, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, ilçe ve belde belediye başkanları, kurum müdürleri, AK Parti İl Başkanı Av. Celalettin Köse, MHP İl Başkanı Nadim Aydın ve davetliler katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Recep Tayyip Erdoğan Osman Erdoğan Diyarbakır Okay Memiş Genel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
title