Haberler

Gülfidan Aydın'a Olan Borcunu Ödemek İstemişti

Aydın İncir'inin tanıtılacağı uzun metrajlı 'Süper İncir' filminin sponsorluk görüşmesi için Aydın'a gelen Muğlalı sanatçılar eli boş döndü.

Aydın İncir'inin tanıtılacağı uzun metrajlı 'Süper İncir' filminin sponsorluk görüşmesi için Aydın'a gelen Muğlalı sanatçılar eli boş döndü. Projeye destek veren ve filmde ücretsiz olarak oynayacak olan Muğlalı oyuncular, Aydın kamuoyunun 'Süper İncir'e sahip çıkmaması nedeniyle büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

Aydınlı amatör yönetmen Kerem Sarı tarafından çekilen ve izlene rekorları kıran "Süper İncir" adlı kısa reklam filminin Aydın İncir'inin tanıtımına büyük katkı sağlamasının ardından Aydınlılar ve Sarı, uzun metrajlı filmi çekebilmek için destek turlarına başlamıştı. Projesiyle ilgili olarak Aydın İl Genel Meclisi'nde sunum yapan Sarı, projede gönüllü olarak yer almayı kabul eden yerel sanatçılarında desteği alarak bir firmayla sponsorluk görüşmesi yaptı. Görüşmeden umutlu olan Sarı ve Muğlalı sanatçılar firmanın projeye sıcak bakmaması üzerine büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

'Dondurmak Gaymak' ve 'Çocuklar Duymasın' ile ünlenen Gülnihal Demir, 'Entelköy Efeköye Karşı'da rol alan Nihat Kapız, Yeter Altıok, Ceyhan Kapız ve Güneş Ferim Dören, 'Kavak Yelleri'nde oynayan Yiğit Dören ve 'Öyle Bir Geçer Zamanki' oyuncu Mehmet Koler ile 'Süper İncir' reklam filminde oynayan Coşkun Kemer daha sonra yönetmen Kerem Sarı ile birlikte yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Sponsor görüşmesine çok ümitli gittiklerini ifade eden Kerem Sarı, 'Süper İncir' filmini Aydın'da çekmek istediklerini, ancak projenin gereken desteği görmediğini savunarak, "Aydın Ticaret Odası öncülüğünde tüm odaları ziyaret ettik. Filmin adından da anlaşıldığı gibi incir, Aydın ili ile özdeşleşmiş ve ekonomik değeri yüksek bir ürünüdür.

Dolayısıyla yapılan görüşmelerin ardından Aydın Valiliği'ne durum iletildi. Ancak şuan proje gündemden düşmüş gibi gözüküyor. Biz bu filmin Aydın'da destek görmesini istiyoruz. Önce çekilen 1,5 dakikalık reklam filminin Aydın ekonomisine sağladığı milyonlarca dolarlık katkıyı göz önünde bulundurduğumuzda bu projenin ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşılıyor. Bugün de Muğlalı sanatçılarımız destek amacıyla Aydın'a geldi. Kendileriyle birlikte bir sponsor görüşmesi gerçekleştirdik. Onların benim yanında olması projenin ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor. Ama ne yazık ki firmanın projeye sıcak bakmaması üzerine elimiz boş döndük. Kendilerine desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Eğer Aydın kamuoyu bu projeden desteğini çekerse 'Süper İncir'i hayata geçiremeyeceğiz" diye konuştu.

Projenin hayata geçirilmesi halinde kendisinin de bu filmde yer almak istediğini söyleyen Gülnihal Demir, "Süper incirin reklam filmini çok beğendim. Eğer bu filmin çekilmesi kesinleşir ise bende filmde seve seve rol alırım. Bu film bölge tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

"BORCUMU ÖDEMEK İSTİYORUM"

Süper İncir projesinin kendisi adına Aydın'a olan borcunu ödemek için önemli bir fırsat olduğuna değinen Demir, "Şuan Çocuklar Duymasın ekibi olarak çok yoğun çalışıyoruz. 3 günde bir dizinin bir bölümünü tamamlıyoruz. Bu nedenle yapımcım başka projelerde yer almamı istemiyor. Entelköy Efe Köy'e karşı da çok istememe rağmen izin alamadığım için rol alamadım. Ancak Süper İncir projesi için yapımcımdan özel izin istedim. Aydın'ın çocuğu olan Kerem'e bu projede mutlaka destek vermek istediğimi ifade ettim. Muğlalı yerel sanatçılar olarak sponsor görüşmesi sırasında da Kerem'in yanında olduğumuzu göstermeyi arzuladık. Ancak sponsorluk görüşmesi olumsuz sonuçlanınca büyük bir hayal kırıklığı yaşadık. Aydın kamuoyunun Aydın için yapılan bu projeye sahip çıkmaması bizleri üzdü. Bu proje benim için ayrı bir önem taşıyor. Çünkü 3 yıl Aydın'da yaşadım. Aydın'ın ekmeğini yedim suyunu içtim. Aydın'a olan borcumu Süper İncir ile ödemek istiyordum. İnşallah Aydınlılar ellerini vicdanlarına koyarla ve projeye sahip çıkar"

şeklinde konuştu.

"HAYRETLE KARŞILADIK"

Muğlalı sanatçılar olarak Süper İncir'e destek vermek için topluca Aydın'a geldiklerine işaret eden Nihat Kapız da, şunları söyledi: "Ekip olarak gittiğimiz sponsorluk görüşmesi olumsuz sonuçlanınca büyük üzüntü yaşadık. Kerem bunu başka bir ilde de çekebilirdi. Aydın için yapılan bu işe Aydın iş dünyası, sivil toplum örgütleri ve kamu kuruluşlarının sahip çıkması gerekir. Muğlalı sanatçılar olarak biz 'Süper İncir' için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Aynı duyarlılığı Aydın kamuoyundan da bekliyoruz"

VİZYONA GİRECEĞİ TARİH DAHİ BELİRLENMİŞTİ

Destek arayışlarının ardından sponsorluk görüşmesinden de olumsuz sonuç alınmasının ardından çekim, montaj ve vizyona giriş tarihi dahi belirlenen 'Süper İncir' projesinin hayata geçmesi zora düştü.

Yenipazar ilçesine bağlı Donduran köyünde çekilmesi planlanan uzun metrajlı 'Süper İncir' film, köyde yaşayan Mustafa isimli içine kapalı gencin yaşam ve aşk hikayesini konu alacaktı. Dedesinden miras kalan sandığın içerisinde 'Süper İncir' formülünü bulacak olan Mustafa, zeytinyağına banarak yediği incir sayesinde süper kahramana dönüşecekti. Filmde Mustafa'nın sevgilisi olan 'Ayşe' rolünü 'Hanımın Çiftliği' dizisinde Madam Emma rolüyle tanınan oyuncu Hülya Böcekli canlandıracaktı.

Mayıs ayında çekimleri tamamlanmayı hedeflenen filmin montajının Haziran-Temmuz ve Ağustos aylarında İstanbul'da yapılması ve de Ekim veya Kasım ayında izleyiciyle buluşması hedefleniyordu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gülnihal Demir Nihat Kapız Kerem Sarı Aydınlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title