Haberler

Gül: Anayasal Çerçevede Cumhurbaşkanlığı Yapacağım

AKP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Destek Turları Kapsamında Ziyaret Ettiği CHP Genel Merkezi'nde 'Anayasal Çerçevede Cumhurbaşkanlığı Yapacağı' Güvencesi Verdi.

AKP'nin Cumhurbaşkanı adayı Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, destek turları kapsamında ziyaret ettiği CHP Genel Merkezi'nde "anayasal çerçevede cumhurbaşkanlığı yapacağı" güvencesi verirken, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP'li milletvekillerinin, oylamanın ilk turuna katılmayacağını belirterek, "Kriz çıksın istemiyoruz. Ancak tutarlılığımızı da korumak istiyoruz. Oylamaya katılmayacağız ancak 367'yi de bulursanız saygı duyarız, diyecek bir şeyimiz olmaz" dedi.

DİYALOG HEYETİ

AKP'nin cumhurbaşkanı adayı Dışişleri Bakanı Gül, destek turları kapsamında, beraberinde Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, AKP Genel Başkan yardımcıları Nükhet Hotar ve Dengir Mehmet Fırat, AKP Bursa Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır ile CHP Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Şener, Çiçek ve Yalçınbayır'ın diyaloglarının CHP lideri Baykal ile "iyi" olması nedeniyle heyet, "CHP'yi yumuşatma, ikna grubu" olarak yorumlandı.

CHP'den Genel Başkan Yardımcıları Eşref Erdem, Cevdet Selvi, Onur Öymen ve Mustafa Özyürek ile CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz görüşmede yer aldı.

GÜL GÜVENCE VERDİ

ANKA'nın aldığı bilgiye göre, yaklaşık 50 dakika süren görüşmede, Gül, Baykal'dan destek istedi. Gül, "anayasal çerçevede, anayasanın belirlediği koşullarda cumhurbaşkanlığı yapacağı" güvencesi verdi.

OYLAMAYA KATILMAYACAĞIZ

Baykal ise Gül'e, "hayırlı olsun" dedikten sonra, "Kriz çıksın istemiyoruz ama tutarlılığımızı da korumak istiyoruz. Oylamaya katılmayacağız. Ancak 367'yi de bulursanız saygı duyarız, diyecek bir şeyimiz olmaz" dedi. Baykal, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda 367 milletvekili bulunmaması durumunda Anayasa Mahkemesi'ne gideceklerini yineledi.

KIZ İSTEME SOHBETİ

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, "kız istemeye gelindiğinde bile kestirip atılmaz. Kız istenirken bile düşünelim derler. Ama siz hemen kestirip atıyorsunuz" deyince Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sürecin başından beri uzlaşmaz tutum sergilediğini söyleyerek, "Bize başka seçenek bırakılmadı. Başbakan uzlaşma sergileseydi, AKP ismi üzerinde bile uzlaşılırdı, mutabakat sağlanabilirdi. Süreci kötü yönettiniz. İstişare etmediniz" karşılığını verdi.

ÇİÇEK: BİZE KATILIN

AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, "hiç yumuşamıyorsunuz" deyince Baykal, "Siz bana dua edin" dedi ve CHP'li milletvekillerini göstererek, "Arkadaşlara kalsanız işiniz daha zordu" şeklinde konuştu.

Baykal, Gül'e "Cumhurbaşkanı adayısınız ama hep AKP'lilerle gelmişsiniz" deyince, Çiçek, "Siz katılın diğer taraflara beraber gidelim" çağrısı yaptı.

DENETİM ALTINDA GELMİŞSİNİZ

CHP liderinin, Başbakan Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ı işaret ederek, "Denetim altında ziyarete gelmişsiniz" sözleri görüşmedekileri güldürdü.

TÜRBAN KONUŞULMADI

Çankaya Köşkü'ne ilk kez türbanlı bir "first lady"nin çıkacak olması nedeniyle ziyarette türban konusunun ele alınıp alınmayacağı merak konusu olurken, türban ile ilgili herhangi bir diyalog yaşanmadığı öğrenildi.

ŞENER VE HOTAR SUSKUNDU

Görüşmede Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Hotar'ın sohbete katılmaması dikkat çekti.

KAPUSUZ ÇİKOLATA DAĞITTI, HAVUÇ SUYU İÇİLDİ

Ziyarette, renkli anlar da yaşandı. AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, "en genciniz benim" diyerek Baykal'ın odasındaki çikolataları AKP ve CHP'lilere ikram etti. Görüşmede, AKP'lilere acıbadem kurabiyesi ve havuçsuyu da ikram edildi.

GÖZLER ANAVATAN'A ÇEVRİLDİ

Gül'e beklediği desteği vermeyen CHP'de gözler, Anavatan Partisi'ne çevrildi. Anavatan Partisi, DYP ve bağımsız milletvekillerine "cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turuna katılmayın erken seçim olsun" çağrısı yapan ancak istediği tepki ve desteği alamayan CHP'den, bu nedenle Anavatan ve DYP liderleri ile görüşmenin gerçekleşmeyeceği bildirildi. CHP'liler, Gül'ün ziyaretinin ardından "Bundan sonra Anavatan'ın tutunacağı tavır önemli" yorumları yaptı. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title