Haberler

Güher Süher Pekinel Kardeşler, A Haber'de

Güncelleme:

Pekinel Kardeşler: "Sümeyye Erdoğan'ın keman dersi aldığını bilerek söyledim"

Dünyaca ünlü virtüöz piyanist Güher Süher Pekinel kardeşler, A Haber'de yayınlanan Selin Ongun'un sunduğu Bi Sormak Lazım programında, kamuoyu ve medyadaki klasik ve pop müziğe yönelik refleksleri değerlendirirken, ilginç örnekler verdiler.

Birkaç yıl önce gazeteci Mehmet Ali Birand'a Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın keman ve şan dersi aldığını açıkladıklarında Birand'ın şaşkınlığının haber olduğunu hatırlatan Pekineller şöyle konuştu.

SÜMEYYE ERDOĞAN'IN KEMAN DERSİ ALDIĞINI BİLEREK SÖYLEDİM

"Hiçbir müzik türü hiç kimsenin tekelinde olamaz" diyen Süher Pekinel, "Sümeyye Erdoğan'ın keman ve şan dersi aldığını bilerek söyledim. Çünkü müzik hiç kimseye ait değil, hepimize ait. Hepimizin paylaşması gereken ve hepimizin paylaştığı bir olay. Bilirsiniz, klasik müzik belirli ortamlarda çalınır gibi bir algı vardır. Ancak son yıllarda özellik gelişen, yeni bir izleyici profili oluşuyor. Her kesimden, toplumun her yönünden izleyici müzikle buluşuyor. Bunlar çok güzel ve çok hızlı gelişmeler… Belki fark edilmiyor ama biz bunu müzisyen olarak, çok iyi algılıyoruz ve bunun için çok da mutluyuz" ifadesini kullandı.

ARABESK YAVŞAKLIKTIR TARTIŞMASI ÇOK GEREKSİZDİ

Güher Pekinel Fazıl Say'ın "Arabesk yavşaklıktır" sözlerine yönelik olarak şöyle konuştu: "Gereksiz tartışmalar bunlar. Bunlara ihtiyaç yok, hakikaten biz maalesef bu ülkede bazı değerleri çok çabuk yitiriyoruz ve anlamını kavrayamıyoruz."

İBRAHİM TATLISES'İ İLK DİNLEDİĞİMDE, NE KADAR GÜZEL SÖYLÜYOR, DEDİM

Kardeşinin sözlerine katıldığını ifade eden Süher Pekinel, arabesk tartışmasını yersiz bulduğunu anlatırken, İbrahim Tatlıses'i ilk dinlediğini an ne kadar etkilendiğini şu sözlerle aktardı.

"Yıllar evvel Türkiye'ye geldiğimde Tatlıses'i dinledim. Ve ne kadar güzel söylüyor dedim. Belki müzik eğitimi yoktu ama kulağı absolut kulaktı. Bir müzisyenin nereden geldiği, kim olduğu değil yaptığı müziğin, işin bizim kalbimize girmesi önemli olan. O müzisyenin seyircileri olduğunu, sevenleri olduğunu bilerek, saygılı olmamız lazım. O seyirciler onu niye seviyor, ilk önce biz müzisyenler olarak bunu anlamamız gerek. Bir şeyi hele bir müziği kimseye zorla sevdiremezsiniz. Bunu anlamamak doğru değil. Bunun için belki de bizim eğitimden geçmemiz gerek!"

POPSTAR YARIŞMALARINDA YETENEK YOK, KOPYA VAR

Selin Ongun'un "Popstar yarışmalarını izliyor musunuz?" sorusu üzerine Süher Pekinel, "Yarışmaları izlerken bazı şeylerin bizim açımızdan yapılamaz olduğunu düşünüyoruz. Olmayacak bir şeye yetenek deniyor. O bir yetenek değil o bir kopya" dedi. Kardeşi Güher Pekinel ise, "Mesela jürinin orada oturmaması gerekiyor. Müziğe yıllarını vermiş müzikten çok iyi anlayan müzisyenlerimiz var neden onlar oraya çağrılmıyor? Üzülüyorum, güzel memleketimizde bir türlü kendi müziğimizi geliştiremiyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Tatlıses Süher Pekinel Selin Ongun Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title