Haberler

Görüntülü Haber) Hdp'li Özsoy: Dbp'nin Kayyumları Siyasi, AKP ve MHP'nin Yolsuzluk, Hırsızlıktır

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, DBP'li belediyelere atanan kayyumların siyasi gerekçelerle atandığını, Ak Parti ve MHP'li belediyelere atanan kayyumların ise yolsuzluk ile hırsızlık gerekçesiyle atandıklarını ileri sürdü.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, DBP'li belediyelere atanan kayyumların siyasi gerekçelerle atandığını, Ak Parti ve MHP'li belediyelere atanan kayyumların ise yolsuzluk ile hırsızlık gerekçesiyle atandıklarını ileri sürdü.

Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, HDP Bingöl İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özsoy, yaptığı açıklamada, darbe girişiminden sonra ülkedeki sürecin kötüye gittiğini, ilan edilen OHAL ile ülkeye ciddi zararlar verdiğini iddia etti. Başta Fetullahçılar ile mücadele edilecek diye OHAL ilan edildiğini anlatan Özsoy, "İlk 1.5 ay cemaat endeksli operasyonlar yaptı. Ondan sonra direksiyonu kırdı. Türkiye'de ne kadar Erdoğan gibi düşünmeyen kesim varsa başta HDP, DBP olmak üzere aydınları, üniversite hocalarını, Eğitim-Sen'lileri ve basını etkisi altına alan bir saldırı dalgasına girdi. Şuana kadar 130 binden fazla insan açığa alındı. Darbe ile hiçbir alakası olmayan on binlerce insanı işten çıkardılar. Önümüzdeki süreçte de sağlık sektöründe bu tür girişimler yapacağını söylüyorlar" dedi.

HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, DBP'li Belediyelerine atanan kayyumların siyasi gerekçelerle atandığını, Ak Parti ve MHP belediyesine atanan kayyumların ise yolsuzluk ve hırsızlık gerekçesiyle atandığını iddia ederek şöyle dedi:

"Tabi onların ki yolsuzluk, hırsızlık,ihaleye fesat karıştırma gibi suçlarla, bizimkiler daha siyasi olmak üzere belediyelere kayyum atandı. Orada bile eşit bir şekilde davranılmadı. DBP'nin belediyelerine kayyum atarken dışarıdan, AKP ve MHP'nin belediyelerine atanan kayyumlar ise Meclis tarafından seçilmiş kişiler oldu. DBP'nin kayyumları kaymakam hatta bazen bulamamışlar korucu başını atamışlar. Bu şekilde yerel demokrasiyi bitirmeye çalışıyorlar. HDP olarak tavrımızı sonuna kadar sürdüreceğiz. Halkın bize verdiği sorumluluğu yettiği kadar taşımaya çalışıyoruz. Devlette bunu tanımamaya çalışıyor." - Bingöl

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hişyar Özsoy AK Parti Bingöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title