Haberler

Görüntülü Haber) Gürsel Dönmez: Almanya'da Sistematik Şekilde Türkiye Düşmanlığı Başladı

– ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde düzenlenen Türk- Alman Medya Forumu'nda konuşan Başbakanlık Dış İlişkiler Başkan Gürsel Dönmez, Almanya'da son yıllarda sistematik şekilde Türkiye düşmanlığı başladığını söyledi.

Antalya'da Serik Belediyesi ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından organize edilen, Türk- Alman Medya Forumu, Belek turizm merkezindeki Magic Life İmperial Otel'de yapıldı. Forumun açılışına Başbakanlık Dış İlişkiler Başkanı Gürsel Dönmez, Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Serik Belediye Başkanı Ak Partili Ramazan Çalık ve davetliler katıldı.

ALMANYA'DA NELER OLUYOR?

Forumun açılışında konuşan Başbakanlık Dış İlişkiler Başkanı Gürsel Dönmez, Alman medyasının 15 Temmuz'dan sonra 'Türkiye'de neler oluyor' sorusunu merak ettiğini, kendilerinin de ' Almanya'da neler oluyor' sorusunun cevabını merak ettiğini söyledi. Almanya'yı büyük endişe içinde izlediklerini kaydeden Dönmez, 2013 yılında kurulan Almanya İçin Alternatif Partisi'nin çok hızlı şekilde taraftar topladığını, bu partinin Alman yasalarına göre kurulmuş legal bir parti olduğunu, fakat parti temsilcilerini İslam, mülteciler ve Türkiye hakkında ifade ettikleri cümlelerini endişeyle izlediklerini vurguladı. Dönmez, Almanya ile ABD ve Rusya arasında da tam anlamlandıramadıkları bir gerilim yaşandığını ve bunu da endişeyle izlediklerini aktardı.

SPİEGEL'İN MANŞETLERI

11 Eylül saldırılarının ardından dünya genelinde bir İslamofobi başladığını, yabancı düşmanlığının Almanya'da da giderek büyüdüğünü vurgulayan Dönmez, etnik kökenlerinden dolayı insanların öldürüldüğünü söyledi. Türkiye ile iyi ilişkileri olan Almanya'da son yıllarda sistematik şekilde Türkiye düşmanlığı başladığına dikkati çeken Dönmez, "Spiegel Dergisi'nin 2001'den bu yana kapaklarına baktığınızda bir İslam karşıtlığı, Türk düşmanlığı, dostlar arasında olmaması gereken bir üslup görüyorsunuz. Bütün bunları üzüntüyle takip ediyoruz. Bu tutum yakın gelecekte olumlu sonuçlara yol açmaz" dedi.

'NAZİ SUBAYLARI GİBİ DİKİLDİLER'

15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gece Başbakanlıkta görev yerinde bulunduğunu ve buraya tankla saldırıldığını anlatan Dönmez, kendisini cemaat olarak takdim eden yapının o gece karşılarına Nazi subayları gibi dikildiğini, bunun karşısında devlet olarak hangi tedbirler alınması gerekiyorsa alındığını belirtti.

'TOPLUMLAR ARASINDA PROBLEM YOK'

Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk de Türkiye ve Almanya'nın asırlara dayanan dostluğu olduğunu hatırlatarak, sosyal ve iktisadi temelleri güçlü olan iki devletin birbirini çok daha iyi anlaması gerektiği bir süreçte bulunulduğunu söyledi. Alman toplumu ile Türk toplumu arasında problem bulunmadığını, nüfusu ve ekonomisiyle dünyanın önemli güçlerinden biri olan Türkiye'ye Avrupa'nın ihtiyacı olduğunu belirten Külünk, İngiltere AB'den çıktıktan sonra ne yapılacak sorusunun tek cevabının Türkiye Cumhuriyeti olduğunu sözlerine ekledi.

Forum konuşmaların ardından Türk ve Alman gazetecilerin paneliyle sona erdi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gürsel Dönmez Antalya Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title