Haberler

Görele'de 'Derin Deniz Deşarj' Projesi Faaliyete Geçti

Giresun'un Görele İlçe Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan 'Derin Deniz Deşarj Projesi faaliyete geçti.

Giresun'un Görele İlçe Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan 'Derin Deniz Deşarj Projesi faaliyete geçti.

Sistemin faaliyete geçmesiyle ilgili bir açıklama yapan Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, ilçedeki derin deniz deşarjı çalışmalarının tamamlandığını ve faaliyete geçtiğini söyledi. Melikoğlu, bin 472 metre mesafede ve 25 metre derinlikteki deniz deşarj çalışmalarının birkaç ufak detay haricinde tamamlanarak faaliyete geçtiğini belirtti. İlçenin atık su hattının Kumyalı Mahallesi, Mebus Şevket Çolakoğlu Caddesi'ne yapılan 8 metre yüksekliğindeki keson kuyuda muhafaza edileceğini aktaran Melikoğlu, "İlçemizin atık suları kum tutucular sayesinde Kumyalı Mahallesi'ne yapımı tamamlanan keson kuyularda muhafaza edilip, pompalar sayesinde bin 472 metre açığa derin deniz deşarj sistemi sayesinde bırakılacaktır" dedi.

İlçede faaliyete geçen sistem sayesinde atık suların denizin 1,5 kilometre açığında deniz dibine bırakıldığını dile getiren Melikoğlu, "Böylelikle ilçemizin sahil kıyı şeridi de temiz bir görünüme kavuşmuş olacak. Daha önce şehrimizin hemen hemen her yerinde, yağmur suları ile atık sular tek hatlarda toparlanıp şehrin muhtelif yerlerinden gelişi güzel denize bırakılıyordu. Göreve geldiğimizden beri, şehrimizde makyaj yerine kalıcı eser ve projelerin peşinde koşturduk. Acil olarak altyapıya yönelerek bu soruna ilk neşteri vurup yağmur suları ile atık su hatlarını birbirinden ayırdık. Yaptığımız çalışmalarla bölgemizde su baskınından etkilenmiyoruz" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Giresun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title