Haberler

Göçmenlerin Cenazeleri İstanbul'a Gönderildi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde botlarının batması sonucu hayatını kaybeden mülteci anne ve 2 çocuğunun cenazesi Dalaman Havalimanından İstanbul'a gönderildi.

Ailesini kaybetmenin acısını yaşayan Abdullah Kurdi'yi, AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Kökten, AK Parti Ş.Urfa Milletvekili Mazhar Bağlı ve Muğla Valisi Amir Çiçek yalnız bırakmadı.

Cenazeleri taşıyan THY uçağı saat 23: 55'de havalandı. AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Kökten ve AK Parti Ş.Urfa Milletvekili Mazhar Bağlı'nın Abdullah Kurdi'ye Şanlıurfa'ya kadar eşlik edeceği öğrenildi.

Yaşanan insanlık dramını tüm Dünya'ya anlatmaya çalıştıklarını ifade eden AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Kökten; "2011 yılı nisan ayında başlayan Suriye'deki iç savaş nedeni ile yaklaşık 2 milyon Suriye vatandaşına kapılarımızı açtık. Bunların yaklaşık 500 Binini, 11 ayrı ilimizde kurduğumuz kamplarda misafir etmekteyiz. Bu yapılan çalışmalarda yaklaşık 6 Milyar dolar harcadık. Avrupa Birliğinin ve Birleşmiş Milletlerin bu noktada bize katılımı sadece 400 Milyon dolar civarında olmuştur. 2 Milyon Suriye vatandaşının sadece 150 Bini, Avrupa'da ve Birleşmiş Milletler nezdindeki kamplarda misafir edilmektedir. Buradaki insanlık dramına dikkatleri çekmek istiyoruz. Hükümetimiz, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız her fırsatta Avrupa'ya ve Tüm Dünya'ya burada yaşanan dramı anlatmaya çalışmaktadır" diye konuştu.

Türkiye'nin uzun bir süredir bu coğrafyanın tek güvenli limanı olduğunu belirten AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mazhar Bağlı ise Suriye'de yaşanan drama bazı çevrelerin duyarsız kaldığını ifade etti.

Bağlı; "Türkiye'nin uzun bir süredir bu coğrafyanın tek güvenli limanı olduğunu bir kez daha dünkü cansız beden üzerinden kararmış vicdanların üzerine çekmek istiyorum. Türkiye'nin bu coğrafyada uzun bir süredir güvenli liman olmasının bazı çevreleri rahatsız ettiğini belirtmek istiyorum. Güvenliğimizi tehdit eden bir takım unsurların harekete geçtiğini biliyoruz. İnsanlarımızın hoş görüsü ve kültürümüzden aldığı değerlerle biz bu kardeşlerimize sahip çıkarak her türlü ihtiyaçlarını karşılamak durumundayız. Ama esas dikkat çekmek istediğimiz konu özellikle Suriye'deki kargaşanın, istikrarsızlığın devam etmesine neden olan rejimin orda kalmasına imkan tanıyan dünyanın önde gelen ülkeleri ve siyasi aktörleri bu işten sorumludurlar" dedi.

Kurdi ailesinin acısı, acımızdır diyen Bağlı, "Çocukların parmağına diken batsa bizim yüreğimiz sızlar. Bu kardeşlerimizin bu acılarının yaşanmaması için Türkiye ve tüm dünya kamuoyu kanlı rejimin biran önce değişmesi için Suriye halklarının istekleri doğrultusunda gayret göstermesi gerek" diye konuştu.

Cenazeler İstanbul'dan yine THY uçağı ile sabah 06.30'da Şanlıurfa'ya gönderilecek, oradan da karayolu ile Kobani'ye götürülerek defnedilecek. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Dalaman Bodrum Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title