Haberler

GKV'lilerden Renklerle Atatürk Resim Sergisi

Güncelleme:

Görsel sanatlar öğretmeni Emine Korkmaz ve öğrencileri tarafından düzenlenen karma sergide resimlerin yanı sıra Atatürk konulu çeşitli maketlere de yer verildi. Sergi açılışını gerçekleştiren GKV Özel Okulları Genel Müdürü Mütfit Taşlıyan Atatürk'ü anma etkinliklerinin Kasım ayı boyunca çeşitli faaliyetlerle süreceğini ifade etti.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında Atatürk'ü anma etkinlikleri çerçevesinde birçok faaliyetin yanı sıra sanatsal çalışmaları da sürdürüyor. GKV Özel Okulları Görsel Sanatlar Zümresi öğretmenleri Hayal Akman Bazoğlu, Emine Korkmaz ve Şeyma Aslantaş'ın rehberliğinde gerçekleştirilen bir birinden özgün resim sergilerine bir yenisi eklendi. GKV Özel İlkokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Emine Korkmaz ve öğrencilerin birlikte hazırladığı Renklerle Atatürk konulu karma sergide bir birinden güzel eserler yer aldı. GKV Özel Okullarında düzenlenen açılış törenine Genel Müdür Müfit Taşlıyar, Genel Müdür Yardımcıları Kasım Ateş ve Can Hoşcan ile Okul Müdürü Mustafa Şenel'in yanı sıra öğretmen ve öğrenciler katıldı. 10 Kasım Atatürk'ü anma etkinlikleri kapsamında kurum genelinde birçok faaliyet gerçekleştirildiğini ifade eden Genel Müdür Müfit Taşlıyar "Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 78.yıl dönümünde Büyük Önderimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Hafta boyunca birçok etkinlik düzenleyerek kurumlarımız bünyesindeki okullarımızda Atatürk'ün yaşamından kesitlerin sunulduğu belgeseller, söyleşi ve etkinlikler gerçekleştirildi. Bugün Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Emine Korkmaz ve öğrencileri tarafından hazırlanan Renklerle Atatürk Resim Sergisi de etkinliklerimizi taçlandırıyoruz. Görsel Sanatlar Zümremizde görev alan Hayal Akman Bazoğlu, Emine Korkmaz ve Şeyma Aslantaş'ın rehberliğinde öğrencilerimiz bu tür etkinliklerde sanatsal faaliyetlerle de desteklemektedir. Serginin hazırlanmasında emeği geçen Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Emine Korkmaz başta olmak üzere bütün GKV ailesine teşekkür ediyorum. Atatürk'ü fikirleriyle yaşamak ve yaşatmak hepimizin ortak vazifesidir. Bu anlamda Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları bünyesindeki bütün eğitim kurumları üzerine düşenleri yapmaktadır, gelecekte de yapmaya devam edecektir" dedi. Serginin açılışından sonra öğrenciler bir birinden güzel çalışmaları arkadaşlarıyla birlikte inceleyerek günün anısına hatıra fotoğraflar çektirdi. Sergi hakkında görüşlerini açıklayan GKV Özel Okulları Görsel Sanatlar Öğretmeni Emine Korkmaz'da bu tür etkinliklerin önümüzdeki süreçlerde de devam edeceğini ifade ederek "GKV Özel Okulları Görsel Sanatlar Zümresinde birlikte görev aldığımız Hayal Akman Bazoğlu, ve Şeyma Aslantaş'la birlikte koordineli olarak öğrencilerimize sanatı bütün yönleriyle sevdirmeyi, duygularını resim ve güzel sanatlar yoluyla anlatma becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz. Sergimizde elbette öğrencilerimizin büyük emeği ve çabası oldu. Sergi açılışımız için çalışma yapan öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Atatürk'ün bir birinden farklı sülietini sunta üzerine akrilik boya tekniğiyle resmettik. Atatürk ile ilgili çalışmalarda Türkiye haritası, Anıtkabir ve Atatürk köşelerinin maketlerini yaparak sergimizde farklı bir köşe olarak değerlendirdik. Önümüzdeki süreçte de benzeri çalışmalarımız devam edecektir" dedi. Serginin Kasım ayı sonuna kadar okul fuayesinde ziyaretçiler için açık kalacağı da açıklandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Emine Korkmaz Gaziantep Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title