Haberler

Gkv'de Satranç Turnuvası Ödülleri Törenle Verildi

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları tarafından düzenlenen Geleneksel 25 Aralık Kurtuluş Satranç Turnuvası'nın ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları tarafından düzenlenen Geleneksel 25 Aralık Kurtuluş Satranç Turnuvası'nın ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Her yıl Aralık ayında düzenlenen ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük turnuvası olan GKV Özel Okulları'nın 9. 25 Aralık Kurtuluş Satranç Turnuvası ödülleri, sahiplerini buldu. Turnuvaya il genelinde eğitim-öğretim gören 823 sporcu katıldı. GKV Özel Okulları çok amaçlı salonunda düzenlenen törene Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cüneyt Çulcu, Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Ekinci, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili ve çok sayıda davetli katıldı. Okullarda satranç sporunun yaygınlaştırılması için önemli çalışmalar yürüttüklerini ve bu çalışmaların sonuç verdiğini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Cüneyt Çulcu, "Çocuklarımızın spor kültürüyle yetişmesi ve gelecek yaşamlarında bu kültürün kazanımlarıyla yaşamlarını sürdürebilmeleri yönünde önemli çalışmalar yürütüyoruz. Satranç sporu zeka gelişimi açısından çok önemli bir spor dalıdır. Okullarımızın büyük bir bölümünde satranç takımlarımız bulunmakta, bugün GKV Özel Okulları'nda düzenlenen bu muhteşem turnuvanın sonuçlarında büyük başarılar elde eden öğrencilerimiz bu takımlarda yetişen sporcularımızdır. Turnuvanın gerçekleşmesinde emeği geçenleri yürekten kutluyor, kentimizde böylesine büyük ve mükemmel bir organizasyonu gerçekleştiren GKV Özel Okulları'na Genel Müdür Yrd. Doç. Dr Atanur Vergili'nin şahsında teşekkür ediyoruz" dedi.

Satrancın il genelinde yerleşik spor kültürleri arasına girmesinin başarıldığına dikkat çeken Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Ekinci ise, "SBS sonuçlarını etkileyen önemli örneklerin varlığını hepimiz biliyoruz. Gerek özel, gerekse devlet okullarımızda en yaygın spor dallarından birisi olma özelliği gösteren satranç sporunun bu noktalara gelmesinde elbette GKV Özel Okulları'nın düzenlediği bu tür turnuvalar, yerel yönetimlerimizin ve okullarımızın bu spora sahip çıkması ve okullarda öğretmenlerimizin öğrencileri teşvik etmesinin önemli rolü olmuştur. Turnuvanın gerçekleştirilmesinde emeği geçenleri yürekten kutluyorum" diye konuştu.

Eğitim kurumlarının bulundukları kentlerde ve ülkelerde ülke ve kent vizyonunun gelişmesinde önemli roller üstlendiğine dikkat çeken GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili de, yarım asırdır Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları'nın bunu başarıyla yerine getirdiğini söyledi. Vergili, "Çağdaş eğitimde çok önemli bir yeri olan ders dışı etkinlikler öğrencileri sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanda destekleyerek yaşama hazırlamayı amaçlar. Bu nedenle okulların eğitim öğretim uygulamalarını, öğrencilerin çoklu zeka ve becerilerini geliştirecek etkinliklerle desteklemesi gerekmektedir. Bu gerçeği temel alan eğitim anlayışımızın yansıması olarak okullarımızda birçok farklı alanda etkinlikler düzenleyerek öğrencilerimiz ve Gaziantep eğitim camiası ile paylaşmaktayız. 22-23 Aralık 2012 tarihinde il genelinde 80'in üzerinde okuldan 800 sporcu öğrencinin kayıt yaptırdığı 9. GKV 25 Aralık Satranç Turnuvası, bu etkinliklerimizin en önemli ve anlamlılarından birisidir. Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü anısına düzenlenen bu turnuvanın ulusal mücadelemizin kahramanlık sembolü olan Gazikentimiz'de satranç sporunun gelişmesine önemli katkısı olduğuna inanıyoruz. Çocuklarımızın iki gün süresince gerçek bir sportmenlik ruhuyla dostluk ve kardeşlik ortamında centilmence yarışmalarına imkan sağlayan bu turnuvaya ev sahipliği yapmak ve rekor sayıda katılımcıyı ağırlamak bizler için bir onur olmuştur. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları'nın kapıları bu tür etkinliklerle çok saygı duyduğumuz Gaziantep halkına her zaman açıktır. 9.GKV 25 Aralık Kurtuluş Satranç Turnuvası'nda ödül alan tüm sporcularımızın başarılarını, öte yandan turnuvaya katılıp dereceye giremeyen öğrencilerin sportmence mücadelelerini içtenlikle kutluyoruz. Turnuvanın gerçekleştirilmesinde bizlere başından sonuna büyük destek veren İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilciliği ve hakem heyetine, katılımcı okullarımızın değerli müdür ve öğretmenlerine, Turnuva Koordinatörü GKV Satranç öğretmeni Sayın Süleyman Okan'a ve satranç öğretmenimiz Gülser Kırlangıç'a, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları'nın değerli yönetici, öğretmen ve çalışanlarına, turnuvamıza katılan tüm sporcu öğrencilerimize ve değerli velilerine ve törenimizi onurlandıran kıymetli konuklarımıza okullarımız adına teşekkür ederim" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından turnuvada başarı elde eden sporculara ödülleri törenle dağıtıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Fatih Ekinci Gaziantep Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur?
title