Haberler

Atlı Dayanıklılık Yarışmalarına yüksek katılım

Güncelleme:

Atlı Dayanıklılık Yarışmalarına yüksek katılım ESOGÜ Atlı Dayanıklılık Yarışmaları 2019 Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yaptıESKİŞEHİR - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu ve Türkiye Binicilik Federasyonu işbirliği ile gerçekleştirilen 2019 Atlı...

Atlı Dayanıklılık Yarışmalarına yüksek katılım

ESOGÜ Atlı Dayanıklılık Yarışmaları 2019 Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yaptı

ESKİŞEHİR - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu ve Türkiye Binicilik Federasyonu işbirliği ile gerçekleştirilen 2019 Atlı Dayanıklılık Türkiye Şampiyonasına son yılların en yüksek katılımı gerçekleşti.

2019 Atlı Dayanıklılık Türkiye Şampiyonası kapsamında gerçekleşen 6 etabın ardından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu tesislerinde düzenlenen ödül törenine ESOGÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Arslantaş, Mahmudiye Kaymakamı Salih Sak, Eskişehir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Kızılinler, TİGEM Anadolu Tarım İşletmesi Müdürü Yıldıray Çil, Mahmudiye At Yetiştiricileri Geleneksel At Sporları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Yener Kaya'nın yanı sıra pek çok isim katıldı. Programa İstanbul, Kocaeli, Bursa, Trabzon, Isparta, Burdur, Nevşehir gibi illerden 13 atlı spor kulübüne ait yaklaşık 54 at ve 36 sporcu katıldı.

Yapılan şampiyona hakkında bilgi veren Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Atıf Bülent Bora, şunları söyledi:

"Bugün yaptığımız Atlı Dayanıklılık branşı Türkiye Şampiyonası. Bizim 4 tane branşımız var. Engel atlama, at terbiyesi, atlı dayanıklılık ve engelli araziden oluşan atlı dayanıklılıktan oluşan karışık bir yarışma. Bunların içinde en hızlı gelişen atlı dayanıklılık. Bize de en uygun olan branşımız. Bu branşta kullanılan at, Safkan Arap atı veya yerli atlar. Dolayısıyla bizim memleketimizde yetişen atlar. Diğer branşlarda ki atları ithal ediyoruz. Ülkemiz de yetişmiyor. Atlı Dayanıklılık branşı hızlı gelişiyor. Bu yıl Avrupa şampiyonasına da bir takım olarak katılacağız."

Miraj Atlı Spor Kulübü sporcuları yarışmada 80 kilometrede birincilik ve ikinciliği paylaştı.

Şampiyonada 80 kilometrede şampiyon olan 17 yaşındaki Berk Önen ise yarışın zor geçtiğini söyledi. Rakipleri ile iyi anlaşmaya çalıştıklarını belirten genç sporcu Önen, "Atlarımıza çok iyi baktık. Birinci olduk. Bazı yerlerde korktum. Atımdan düşme tehlikesi de yaşadım. Hedefim milli takım ile yurt dışında yarışmak. Takım olarak yarıştığımız için birbirimize yardım ediyoruz" dedi.

Şampiyonda 80 kilometrede ikinci olan 16 yaşındaki İsmail Sekba, "Zorlu bir yarıştı. Kazanan kazanmayan bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Sıcağın altında atla 80 kilometre gitmek söylendiği kadar kolay değil. Başarı ile geçip, ikinci olduk" diye konuştu.

Yarışmalar sonrasında dereceye giren sporculara madalyaları verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mahmudiye Türkiye Genel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title