Haberler

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav İçin Cenaze Töreni Düzenlendi

Güncelleme:

Dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav için kulüp tesislerinde cenaze töreni düzenlendi.

Türk sporu hayata gözlerini yuman efsane başkan İlhan Cavcav'ı son yolculuğuna uğurluyor. Efsane başkanın cenazesine siyasiler, spor camiasının önde gelenleri, futbolcular ve sevenleri katılıyor. Cavcav için ilk tören Gençlerbirliği kulüp binasında yapılıyor. Törende önce saygı duruşunda bulunuldu, ardından Cavcav için dua okundu.

Törene katılan ünlü isimler, şunları söyledi:

TFF Başkanı Yıldırım Demirören: İlhan Ağabey seni hep arayacağız, hep anacağız. Seni unutmayacağız.

Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ: Ülkemiz çok renkli bir simayı kaybetti. Mekanın cennet olsun İlhan ağabey.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek: İlhan ağabeye Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Spor tarihinde İlhan ağabey gibi birini tanımadım. Türkiye'nin en güzel ve mükemmel alt yapısı Gençlerbirliği... Kendisiyle birçok hatıramız var. Gençlerbirliği Kulübü'nü İlhan ağabey gibi yönetmeliler. Gençlerbirliği'ni şampiyon yaparak ona en büyük hediyeyi verirler umarım.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: Kendisi ile en son evinde sohbet ettik. Çok da iyi bir Galatasaraylı'ydı. Hepimizin başı sağolsun.

KOCATEPE'DEN UĞURLANACAK

Oğlu Murat Cavcav, "Kocatepe Camisi'nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa vereceğiz" dedi.

TAM 38 YIL

Tam 38 yıldır başkent ekibinin başında bulunan duayen başkan yaşam savaşı verdiği hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Arkasında borçsuz bir kulüp, tesisler ve birçok eser bırakan Cavcav, çocukluğundan itibaren tırnaklarıyla kazıyarak hem iş hem futbol dünyasında önemli başarılar elde etmişti.

HASTANEYE KALDIRILMIŞTI

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, beyin kanaması teşhisiyle önceki gün sabaha karşı kaldırıldığı hastanede 81 yaşında vefat etti. İki gün önce evinde dengesini kaybederek düşen ve kafasını yere çarpan Cavcav, Ankara'daki Güven Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesine kaldırılmıştı. Makineye bağlanan ve dün sabah saatlerinde durumu ağırlaşan İlhan Cavcav yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Ömrünün büyük bölümünü Gençlerbirliği'ne adayan İlhan Cavcav, Türk futbolunun duayen isimlerinden biriydi. Efsane başkan 38 yıl başkent kulübünü yöneterek tarihe geçti. Türk futbolunun en renkli simaları arasında yer alan Cavcav, çocukluğundan bu yana tırnaklarıyla kazıyarak hem iş hem futbol dünyasında önemli başarılar elde etmiş bir isimdi.

38 SEZONDA 60 TEKNİK ADAM

İlhan Cavcav, 38 yıllık başkanlığı süresince tam 60 teknik direktörle çalışırken bunlardan 36 ismi görevden almış veya yeni anlaşma imzalamamıştır. Üç dönem Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı yapan İlhan Cavcav, koyu bir Gençlerbirliği taraftarı olan ünlü dizi ve tiyatro oyuncusu Erdal Beşikçioğlu'nun da dayısıdır.

TRANSFER SİHİRBAZIYDI

Yeni yıldızlar keşfetmek için amatör maçları bile seyreden İlhan Cavcav, Türk futbol tarihinin en sansasyonel transferlerini gerçekleştirdi. Tarık Daşgün'ü Fenerbahçe'ye 100 milyon liraya veren Cavcav, iş dünyasındaki tecrübesini futbol yöneticiliğine taşıdı.

Afrika ülkelerine bizzat giderek birçok maç izleyen Cavcav'ın transfer ettiği Moshoeu, Kushe ve Kona'nın başarılı performansları birçok Afrikalı oyuncunun Türkiye'ye gelmesini sağladı. Geremi'yi Real Madrid'e 5 milyon dolara gönderdi. 1989'da dönemin Başbakanı Turgut Özal'ın takımın 1. Lig'e dönmesi nedeniyle verdiği 1 milyon liralık çek lira ve 20 dönümlük arsa bağışıyla kulübün Beştepe'deki tesisinin yapımına başlandı. Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nin A ve B binaları 1999 yılında, C binası ise 2001 yıllında açıldı.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Akif Çağatay Kılıç Gençlerbirliği İlhan Cavcav Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title