Haberler

Gençler Geleceğin Robotlarını Tasarlıyor

Güncelleme:

Türkiye'de öğrencilerin bilim ve teknolojiye olan ilgisini arttırmak amacıyla düzenlenen robot yarışması First Robotics Competition etkinliği Dassault Systèmes SOLIDWORKS Sponsorluğu ile güçlendi.

Dassault Systèmes SOLIDWORKS lise öğrencilerine yönelik düzenlenen ve öğrencilerin bir takım çalışması içinde robot tasarladıkları First Robotics Competition (FRC) etkinliğinin 3 yıl boyunca inovasyon ve tasarım sponsorluğunu üstlendiğini duyurdu.

Sponsorluk kapsamında Türkiye'deki tüm FRC takımları ürün geliştirme sürecinde Solidworks 3D modellerinin sağladığı avantajları kullanacak. Ekipler bu sayede, düşük maliyetli robot tasarımları yapabilecek, Solidworks uygulamaları sayesinde robot prototiplerinin hata oranı da en aza indirgenecek.

26 yıldır Amerika'da devam eden First Robotics Competition etkinliği, 2015'ten beri Fikret Yüksel Vakfı tarafından Türkiye'de de sezon dışı olarak düzenleniyor. Etkinliğin amacı lise çağındaki gençlerin takım ruhunu, yardımlaşmayı ve sonuç yerine sürece odaklanarak, birlikte kazanmayı benimsemesini sağlamak. Etkinlikte, lise öğrencilerinden, belirlenen oyun ve kurallar dahilinde robotlarını yapmaları, aynı zamanda kendi iş planlarını oluşturup, kaynak bularak sürdürülebilir bir takım oluşturmaları bekleniyor.

DASSAULT SYSTÈMES SOLIDWORKS, 3 YIL BOYUNCA ETKİNLİĞE SPONSOR OLACAK

Tamamı sponsorlar ve gönüllülerle yürütülen etkinliğin, önümüzdeki 3 yıl boyunca Dassault Systèmes SOLIDWORKS inovasyon ve tasarım sponsorluğunu üstlendi. Fikret Yüksel Vakfı ile yapılan üç yıllık sponsorluk anlaşmasıyla daha fazla öğrenciye ulaşılarak öğrencilerin inovasyon ve tasarım alanında gelişmesine olanak sağlanması hedefleniyor.

Dassault Systèmes SOLIDWORKS Türkiye Satış Müdürü Burak Kuralkan, sponsorlukla ilgili şunları söyledi: "First Robotics Competition etkinliğinin Türkiye'de yapılmasından dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz. Özellikle gençlerin teknoloji kullanımı konusuna çok önem veriyoruz ve Dassault Systèmes SOLIDWORKS olarak bu konuda yapılan çalışmalara destek olmaya çalışıyoruz."

Fikret Yüksel Vakfı Tükiye Temsilcisi Ayşe Selçok ise sponsorluk ile ilgili Türk öğrencilerinin üretken ve inovatif bireyler olarak yetişmesine katkı sağladığı için Dassault Systèmes SOLIDWORKS'e teşekkürlerini bildirdi.

DERECEYE GİRENLER AMERİKA'DAKİ FİNALLERE GİDECEK

Türkiye'nin en kapsamlı uluslararası robotik turnuvasında, Solidworks 3D modelinin de kullanılmasıyla, bilgi ve teknolojiyle donanımlı lise öğrencilerinden oluşan robot takımları yarışacak. 2-4 Aralık tarihlerindeki 2017 Turkish Robotics Off-Season turnuvasında yer alan takımlar Mart ayında düzenlenecek FIRST® Robotics Competition İstanbul Regional için hazırlıklarına şimdiden başladı. Mart ayındaki etkinlik 3 gün sürecek olup, dereceye girenler Amerika'daki yarışmalara katılmaya hak kazanacak. Organizasyonlara Ülker Sports Arena ev sahipliği yapıyor. Yarışmada şu an Türkiye'den 55 takım yarışıyor, hedef ise 3 yılda 100 takıma ulaşmak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Fikret Yüksel Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title