Haberler

Genç Ressamlar Eserleriyle İzmir'i Anlattı

Konak Belediyesi tarafından bu yıl 7. kez düzenlenen Ümran Baradan Liseler Arası Resim Yarışmasında dereceye girenler ödüllerini aldı.

Konak Belediyesi tarafından bu yıl 7. kez düzenlenen Ümran Baradan Liseler Arası Resim Yarışmasında dereceye girenler ödüllerini aldı.

Türkiye'nin yetiştirdiği önemli değerlerden, dünyaca tanınan seramik sanatçısı ve ressam Ümran Baradan anısına 7 yıldır aralıksız düzenlenen Ümran Baradan Liseler Arası Resim Yarışmanın ödül töreni sanatçının kendi adını taşıyan Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü öğrencilerinin müzik dinletisi ile başladı. Müzik öğretmeni Murat Çubukoğlu yönetiminde Türk Müziği, Çoksesli Koro ve Oda Müziği Orkestrası eserleri seslendirildi.

Devlet Sanatçısı Ümran Baradan'ın adının vefatından sonra da yaşatıldığını dile getiren Uluslararası Kadın Dayanışma Derneği 2. Başkanı İnci Mutluer, "Bıraktığı bayrağı elden ele vererek onu unutturmayacağız, yaşatacağız" dedi. Ümran Baradan'ın damadı gazeteci Uğur Dündar ise Baradan'ın çağdaş bir Türkiye'de, aydınlık gençlerin yetişmesi için çalıştığını vurgulayarak, "Ümran Baradan bir cumhuriyet sevdalısı ve Atatürk kızıydı. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhuriyetini emanet ettiği gençlerin yetişmesi için varını yoğunu ortaya koymuş çok değerli bir İzmirli sanatçı ve aydınımızdı. Ne mutlu bize ki Ümran Baradan'lar hızla, onun izinde yürüyorlar" diye konuştu.

Bu yıl 7. kez düzenlenen yarışmanın ev sahipliğini yapan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da, Ümran Baradan'ı hep birlikte anmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Türkiye'nin yetiştirdiği önemli insanlardan biri olduğunu söyleyen Pekdaş, "Türkiye Cumhuriyeti modern bir hukuk devleti olarak kuruldu. Bu modern devlette kadınlar eşit birey olarak emekleriyle hayatın her alanında var olmaya başladılar. Kadınlar sanatta da var olarak Türkiye'nin göğsünü kabartmak zorundaydılar. İşte Ümran Baradan bunu fazlasıyla yaptı. Bunu gerçekleştirmekle de kalmadı paylaştı da. Sanat aracılığıyla insanlara ulaştı" dedi. Başkan Pekdaş, artık gelenekselleşen yarışmanın bu yılki temasının 'İzmir'i Sevmek' olduğunu vurgulayarak, katılan tüm öğrencileri kutladı.

Konuşmaların ardından bu yılki teması 'İzmir'i Sevmek' olan ve iki kategoride düzenlenen yarışmanın ödül törenine geçildi. Güzel sanatlar ve düz liseler olarak iki branşta ödüller verildi. Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Branşında 1. Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesinden Anıl Öz, 2. Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesinden Ulaş Yeşilyurt, 3. ise Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesinden Delfin Demirgüreş'e verildi. Düz Lise Öğrencileri Branşında 50. Yıl Anadolu Lisesinden Ömer Şengül 1. olurken, 2. Dr. Güngör Özbek Anadolu Lisesinden Nazlıgül Cintosun ve 3. Çiğli Rotary Mesleki Teknik Anadolu Lisesinden Ayşe Usta aldı. Son olarak Jüri Özel Ödülü sahibi ise Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesinden Ayşenur Şimşek'e verildi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ümran Baradan Sema Pekdaş Konak İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title