Haberler

Genç Dağcının Anne ve Babası Cenaze Alınırken Ayakta Durmakta Zorlandı

Antalya’da düzenlenen Kaya Tırmanış Şenliği’nde sırt üstü düşerek kafasını kayaya çarpıp hayatını kaybeden Dağcılık Federasyonu Karabük İl Temsilcisi Cansu Nur Özkalp’in cenazesi, Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu’ndaki işlemlerin ardından defnedilmek üzere Ankara’ya götürüldü.

Antalya'da düzenlenen Kaya Tırmanış Şenliği'nde sırt üstü düşerek kafasını kayaya çarpıp hayatını kaybeden Dağcılık Federasyonu Karabük İl Temsilcisi Cansu Nur Özkalp'in cenazesi, Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'ndaki işlemlerin ardından defnedilmek üzere Ankara'ya götürüldü.

Edinilen bilgiye göre Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Olimpos'ta düzenlenen Kaya Tırmanış Şenliği'nde Dağcılık Federasyonu Karabük İl Temsilcisi Cansu Nur Özkalp, lider tırmanış esnasında beline bağladığı ipin boşalması sonucu ip ayağına dolandı. İpin ayağa dolanması sonucu dengesini kaybeden 22 yaşındaki genç sporcu, sırt üstü düşüp kafasını kayaya çarptı. Diğer dağcı arkadaşları 22 yaşındaki Karabük Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümü öğrencisi Cansu Nur Özkalp'i hemen aşağıya indirerek, çağrılan ambulansla hastaneye gönderdi. Hastanede yapılan bütün müdahalelere rağmen genç sporcu kurtarılamadı. Otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu'na gelen genç sporcunun ön otopsisi tamamlandı. Cansu Nur Özkalp'in cenazesini anne Zekiye, baba Salih Özkalp ile aile yakını Kadir Kese almaya geldi. Anne Zekiye ve baba Salih Özkalp cenaze alınacağı esnada ayakta durmakta zorlandıkları ve gözyaşlarını tutamadılar.

Cenaze aracına koyulan genç sporcunun naaşı, defnedilmek üzere Ankara'ya gönderildi. Cansu Nur Özkalp'in naaşının Ankara Yeni Mahalle Karşıyaka Mezarlığı'na ya da Kızılcahamam'a defnedileceği öğrenildi.

Babasına haber geldiğini ve saat 03.00'de yola çıktığını dile getiren aile yakını Kadir Kese, "Kayalıklardan düştüğü ve kafasını çarptığını söylediler. Uzun bir süredir bu sporla da uğraşıyordu" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Dağcılık Topluluğu Öğretim Danışması Alkan Uğurlu, "genç bir arkadaşımız, tırmanış yaparken ufak bir düşüş yaşadı. Tırmanışta olabilen bir durum, kafasını çarptı. Oradaki arkadaşlar hemen olaya müdahale ettiler. Ambulansla hastaneye kaldırdılar ama müdahalelere rağmen kurtarılamadı" diye konuştu.

22 yaşındaki genç sporcu Cansu Nur Özkalp ile beraber tırmanış yapan sporcu Veli Koçak ise, "Lider tırmanışı yapıyorduk. İpteki boşluktan dolayı sırt üstü kafasını çarptı. Sonra hemen aşağıya indirdik ve hastaneye götürdük" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Adli Tıp Kurumu Karabük Antalya 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title